Κοκκινίλες και ερεθισμοί μετά το ξύρισμα; Όχι πια!

Μπορεί όλες μας να θέλουμε απαλά και λεία πόδια, αυτό, όμως, που σίγουρα δεν θέλουμε κάθε φορά είναι να βλέπουμε μετά το ξύρισμα την επιδερμίδα μας να γεμίζει κοκκινίλες και μικρά εξανθήματα. Τι κι αν το ξύρισμα είναι μια από τις σχεδόν καθημερινές μας συνήθειες, το φαινόμενο του έντονου ερεθισμού και της ξηρότητας στην επιδερμίδα μετά την επαφή με το ξυράφι είναι σύνηθες και άκρως ενοχλητικό- ιδίως όταν συνοδεύεται από φαγούρα.

Ειδικά αν εσύ φίλη μου είσαι από αυτές που χρησιμοποιούν ξυραφάκι για να αποτριχώσουν την ευαίσθητη περιοχή, δώσε προσοχή. Μη μου πεις ότι δε σε κάνουν έξω φρενών αυτά τα μικρά σπυράκια που βγαίνουν αμέσως μετά το ξύρισμα και κάνουν *μπαμ* ειδικά αν μέσα στις επόμενες μέρες μπεις στη θάλασσα. Μη μου το πεις γιατί δε θα σε πιστέψω.

Και ακριβώς για αυτό το λόγο έχω να σου πω το μυστικό της επιτυχίας. Πες τέλος στις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς με τρία απλά βήματα που θα ξεκινήσεις από τώρα. Αρχικά, πέταξε το ξυραφάκι σου. Τα (πολλές φορές) χρησιμοποιημένα ξυραφάκια τροφοδοτούν τις κοκκινίλες και τους ερεθισμούς ακριβώς επειδή μεταφέρουν μικρόβια και νεκρά κύτταρα.

Παράλληλα, πρέπει να σου πω να μην βιάζεσαι. Οι απότομες κινήσεις και το βεβιασμένο ξύρισμα είναι σίγουρο ότι θα σε οδηγήσουν με μαθηματική ακρίβεια σε κοψίματα, σημάδια και σπυράκια που θα φωνάζουν ακόμα πιο δυνατά *έχω ξυριστεί πριν λίγες ώρες εκεί που κοιτάς*.

Τέλος, το πιο σωτήριο μυστικό είναι αυτό του conditioner. Αντί να χρησιμοποιήσεις αφρό ξυρίσματος, άπλωσε στην περιοχή που πρόκειται να αποτριχώσεις λίγη μαλακτική κρέμα μαλλιών και άφησέ την να μαλακώσει την τρίχα που πρόκειται να ξεφορτωθείς. (Αν λυπάσαι την ποσότητα που θα χρησιμοποιήσεις, προμηθεύσου από το σούπερ μάρκετ το πιο οικονομικό conditioner – δεν έχει καμία διαφορά).

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More