Παπαρδέλες με μανιτάρια, προσούτο και σπαράγγια

Παρουσίαση από τον βραβευμένο  στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεφ  Fanis Kassoulas.

Υλικά για 4 μερίδες
Για το πιάτο

500 γρ. παπαρδέλες
100 γρ. ελαιόλαδο
350 γρ. κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
80 γρ. προσούτο, κομμένο σε μικρά καρέ
500 γρ. μανιτάρια στρογγυλά, σε τέταρτα
120 γρ. κρασί λευκό
800 γρ. ζωμό μανιταριού ή ζωμό κοτόπουλου
200 γρ. σπαράγγια βρασμένα, κομμένα σε μεγάλα κομμάτια
120 γρ. βούτυρο, παγωμένο
120 γρ. παρμεζάνα, τριμμένη
10 γρ. θυμάρι φρέσκο, ψιλοκομμένο
10 γρ. τσάιβς, ψιλοκομμένο
10 γρ. λάδι λευκής τρούφας
αλάτι

Εκτέλεση
Για το πιάτο

Βράζουμε τα ζυμαρικά σε καλά αλατισμένο και κοχλάζον νερό και τα σουρώνουμε.

Ζεσταίνουμε ένα τηγάνι σε δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Σοτάρουμε τα μανιτάρια μέχρι να πάρουν ωραίο χρυσαφένιο χρώμα.

Προσθέτουμε το προσούτο και μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για 1-2 λεπτά.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι, αλατίζουμε και μαγειρεύουμε για μερικά λεπτά μέχρι το κρεμμύδι να μαλακώσει ελαφρώς.

Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε το ζωμό και σιγοβράζουμε για 1-2 λεπτά.

Αλατίζουμε, προσθέτουμε τις παπαρδέλες και τα σπαράγγια και βράζουμε μέχρι να σωθούν σχεδόν όλα τα υγρά.

Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί.

Ρίχνουμε τα βότανα, την παρμεζάνα και το λάδι τρούφας. Αλατίζουμε αν χρειάζεται.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο