Τζατζίκι κλασικό και 2 ακόμη παραλλαγές

Παρουσίαση από τον βραβευμένο  στην Ελλάδα και το εξωτερικό σεφ  Fanis Kassoulas.

Υλικά για 6 μερίδες
Για κλασικό τζατζίκι
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
1-3 σκελίδες σκόρδο (ανάλογα πόσο σκορδάτο το προτιμάτε)
1 μεγάλο αγγούρι (με τη φλούδα του)
¼ ματσάκι μαϊντανού ψιλοκομμένoαλάτι, πιπέρι λευκό
2 κουτ. σούπας ξύδι
150ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Για τζατζίκι με παντζάρι και δυόσμο
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
4 παντζάρια βρασμένα
¼ ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένο
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200ml ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

Για τζατζίκι με κολοκυθάκια και σαφράν
500γρ. γιαούρτι στραγγιστό
2 σκελίδες σκόρδο
2 μεγάλα κολοκύθια
¼ κουτ. γλυκού σαφράν σε σκόνη
3 κουτ. σούπας ξίδι λευκό
200γρ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι λευκό

Διαδικασία
Για το κλασικό τζατζίκι: Πολτοποιείτε στο γουδί το σκόρδο με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε σε ένα μπολ.

Πλένετε καλά το αγγούρι, βγάζετε τους σπόρους και στη συνέχεια το τρίβετε στη χοντρή πλευρά του τρίφτη. Βάζετε το τριμμένο αγγούρι σε ένα σουρωτήρι, πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και το πιέζετε για να βγάλει όλα τα υγρά του. Μόλις είναι έτοιμο το αγγούρι το βάζετε μέσα στο μπολ με το σκόρδο. Προσθέτετε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύετε μέχρι να ομογενοποιηθεί το τζατζίκι.

Για το τζατζίκι με παντζάρι και δυόσμο: Τρίβετε τα παντζάρια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και στη συνέχεια το βάζετε σε ένα μπολ.

Πολτοποιείτε το σκόρδο σε ένα γουδί με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε στο μπολ με το παντζάρι. Βάζετε τα υπόλοιπα υλικά μέσα στο μπολ και ανακατεύετε για να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Για το τζατζίκι με κολοκυθάκια και σαφράν: Μουλιάζετε το σαφράν μέσα στο ξίδι για 5 λεπτά. Τρίβετε τα κολοκύθια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα σουρωτήρι. Πασπαλίζετε με λίγο αλάτι και τα πιέζετε για να φύγουν τα υγρά τους, στη συνέχεια τα βάζετε σε ένα μπολ.

Πολτοποιείτε το σκόρδο σε ένα γουδί με τη βοήθεια λίγο αλατιού και στη συνέχεια το μεταφέρετε στο μπολ με το κολοκύθι. Βάζετε μέσα στο μπολ τα υπόλοιπα υλικά και το ξίδι με το σαφράν και ανακατεύετε μέχρι να ενωθούν τα υλικά μεταξύ τους.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο