“Άσπρη μέρα” περιμένουν τα χιονοδρομικά της Βόρειας Ελλάδας

Την “επέλαση” του… χιονιά περιμένουν τα χιονοδρομικά κέντρα της Βόρειας Ελλάδας, προκειμένου να μπουν σε κανονικούς ρυθμούς λειτουργίας ειδικά και με αφορμή τις γιορτές των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Η καλοκαιρία που παρατηρείται το τελευταίο διάστημα δυσχεραίνει το έργο των χιονοδρομικών κέντρων, τα οποία είτε λειτουργούν μόνο ως καφετέριες, είτε χρησιμοποιούν τεχνητό χιόνι για να δημιουργήσουν τις κατάλληλες συνθήκες. Πάντως το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ για χιονοπτώσεις αναπτερώνει το ηθικό όχι μόνο των υπευθύνων των χιονοδρομικών κέντρων, αλλά και όσων λατρεύουν το σκι.

Η Thesstoday.gr μίλησε με τον πρόεδρο του συλλόγου χιονοδρομίας της Καστοριάς και υπεύθυνο του χιονοδρομικού κέντρου στο Βίτσι, Γιώργο Νικητίδη, ο οποίος ανέλυσε την κατάσταση που έχει διαμορφωθεί: “Βασική προϋπόθεση για να δουλέψει ένα χιονοδρομικό είναι να υπάρχει χιόνι. Ακόμα όμως, πλην της Βασιλίτσας, δεν έχει πέσει αλλού χιόνι. Το χιονοδρομικό στο Βίτσι είναι ανοιχτό για να πιει κάποιος έναν καφέ αλλά δεν λειτουργεί ως χιονοδρομικό, δεν υπάρχει επαρκής ποσότητα χιονιού. Έχει πολύ λίγο χιόνι και λίγο τεχνητό στο χιονοδρομικό της Βίγλας, δεν έχει χιόνι το χιονοδρομικό στο Σέλι, ίσως έχουν φορτώσει τεχνητό χιόνι στη Νάουσα”, ανέφερε χαρακτηριστικά.

Μόνο στη Βασιλίτσα υπάρχει επαρκές χιόνι

Το χιονοδρομικό κέντρο της Βασιλίτσας είναι το μόνο που έχει επαρκές χιόνι για να λειτουργήσει φυσιολογικά εν όψει των χριστουγεννιάτικων ημερών και των πρώτων ημερών του νέου έτους. Το Thesstoday.gr ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο του χιονοδρομικού κέντρου της Βασιλίτσας, Θωμά Καραγιάννη, o οποίος σχολίασε την κατάσταση: “Στη Βόρεια Ελλάδα έχουμε μόνο εμείς χιόνι και λίγο το Καϊμάκτσαλαν. Υπάρχει κινητικότητα, εμείς έχουμε σε λειτουργία τρεις αναβατήρες με πολύ καλή κατάσταση χιονιού. Οι πίστες είναι σωστά διαμορφωμένες με ασφάλεια” τόνισε.

Τέλος, ο κ. Καραγιάννης τόνισε πως οι ήδη χαμηλές τιμές δεν επιτρέπουν τη δημιουργία χριστουγεννιάτικων πακέτων επίσκεψης στο χιονοδρομικό κέντρο: “Οι τιμές της Βασιλίτσας είναι πολύ χαμηλές εδώ και δέκα χρόνια. Τα τελευταία δυο χρόνια έχουν εγκατασταθεί και ταμιακές μηχανές οπότε πληρώνουμε και Φ.Π.Α., το οποίο το έχουμε αφομοιώσει μέσα στη τιμή. Προσπαθούμε με κάθε τρόπο οι τιμές να είναι τέτοιες που δεν μας δίνεται η δυνατότητα να κάνουμε πακέτα” ανέφερε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More