Έγραψαν ως μαθητές… πρόβατα για να μην κλείσει τάξη σχολείου

Έναν πρωτότυπο τρόπο για να μην κλείσει λόγω έλλειψης μαθητών μια τάξη σε δημοτικό σχολείο στο χωριό Κρετ, στους πρόποδες των Γαλλικών Άλπεων, σκέφθηκαν οι γονείς, οι οποίοι έγραψαν συμβολικά στους σχολικούς καταλόγους 15… πρόβατα.

Οι νέοι μαθητές “Πήδημα Προβάτου”, “Μπεεε Ζώον” και “Πανούργος”, περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων στους σχολικούς καταλόγους. Το σχολείο πληροφορήθηκε τον Μάρτιο, ότι η μία από τις 11 τάξεις που έχει σήμερα, θα καταργηθεί την επόμενη σχολική χρονιά, επειδή μειώθηκαν ελαφρά οι μαθητές, από τους 266 στου 261. Η Γκαέλ Λαβάλ, μέλος μιας ένωσης κηδεμόνων που οργάνωσε σήμερα και μια διαδήλωση στο χωριό, τόνισε ότι “υπάρχουν παιδιά που αντιμετωπίζουν προβλήματα”, αλλά οι εκπαιδευτικές αρχές “ενδιαφέρονται μόνο για τους αριθμούς”.

Το πρωί, ένας ντόπιος κτηνοτρόφος μπήκε στο προαύλιο του σχολείου μαζί με περίπου 50 πρόβατα και τον σκύλο του. Δεκαπέντε πρόβατα –έχοντας και πρόσφατο πιστοποιητικό γέννησης– γράφτηκαν “επισήμως” στο σχολείο, παρουσία των “συμμαθητών” τους, των γονέων και των δασκάλων. “Τώρα δεν θα πρέπει να κλείσουν την τάξη”, είπε η Λαβάλ, αναγνωρίζοντας ότι ήθελε να κινητοποιήσει τους ανθρώπους, αλλά χρησιμοποιώντας ως όπλο το χιούμορ.

Οι γονείς επεσήμαναν, ότι αν έκλεινε η μία τάξη, θα αυξανόταν υπερβολικά ο αριθμός των μαθητών στις υπόλοιπες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More