Έδεσαν και έσυραν με αυτοκίνητο τον δήμαρχο επειδή δεν τήρησε τις προεκλογικές υποσχέσεις

Στη σύλληψη 11 ανθρώπων προχώρησε η αστυνομία στο νότιο Μεξικό,καθώς έδεσαν τον δήμαρχό τους σε φορτηγάκι και τον έσυραν στους δρόμους του χωριού. Χάρη στην παρέμβαση της αστυνομίας ο δήμαρχος Jorge Luis Escandón Hernández κατάφερε να σωθεί μόνο με κάποια ελαφριά τραύματα.

Πρόκειται για την δεύτερη επίθεση που πραγματοποιούν αγρότες της περιοχής οι οποίοι απαιτούν από τον δήμαρχο να τηρήσει τις προεκλογικές υποσχέσεις του, επισκευάζοντας έναν δρόμο της περιοχής. Μετά το περιστατικό, στο χωριό έχουν εγκατασταθεί πλέον περισσότερες αστυνομικές δυνάμεις.

Δήμαρχοι και πολιτικοί στην περιοχή του Μεξικού συχνά γίνονται στόχος επιθέσεων από συμμορίες ναρκωτικών καθώς αρνούνται να συνεργαστούν στις εγκληματικές ενέργειές τους. Ωστόσο, επιθέσεις με αφορμή προεκλογικές υποσχέσεις δεν είναι συνηθισμένες. Ο δήμαρχος δήλωσε ότι θα καταθέσει κατά των δραστών, μήνυση για απαγωγή και απόπειρα δολοφονίας

Βίντεο που τράβηξαν περαστικοί έξω από το γραφείο του, δείχνει μία ομάδα ανδρών να τραβούν τον δήμαρχο έξω από το κτίριο, σπρώχνοντάς τον στο πίσω μέρος του οχήματος.


Ένα άλλο βίντεο από κάμερες κλειστού κυκλώματος ασφαλείας, τον δείχνει να σέρνεται, δεμένος με ένα σκοινί στα χέρια, στους δρόμους της Santa Rita.

Χρειάστηκε η επέμβαση πολλών αστυνομικών προκειμένου να σταματήσουν το όχημα και να σώσουν τον δήμαρχο. Κατά τη διάρκεια της διένεξης μεταξύ της αστυνομίας και των απαγωγέων του δημάρχου σημειώθηκαν επίσης τραυματισμοί πολιτών.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More