Έκλεισαν τα σύνορα με Τουρκία – Δείτε live

Ναυλώνει δωρεάν λεωφορεία ο Ερντογάν

Έκρυθμη είναι η κατάσταση στα σύνορα της χώρας μας με την Τουρκία, στον Έβρο.

Αυτή τη στιγμή τα σύνορα είναι κλειστά και περίπου 1000 άτομα βρίσκονται στις Καστανιές Έβρου, ενώ η τουρκική πλευρά ναυλώνει δωρεάν λεωφορεία από την Ανδριανούπολη.

Στις Καστανιές, κατά μήκος των συνόρων πετούν ελικόπτερα και υπάρχει μεγάλη αστυνομική δύναμη και δυνάμεις του στρατού, σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος».

Στο μεταξύ, στον Έβρο μεταβαίνουν ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, Κωνσταντίνος Φλώρος, μετά τις τελευταίες εξελίξεις. Παράλληλα, ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης θα μεταβεί στη Λέσβο. «Η Ελλάδα έχει αυστηροποιήσει στον μέγιστο δυνατό βαθμό τη φύλαξη των συνόρων της σε ξηρά και θάλασσα», δήλωναν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές. Με αφορμή αυτές τις εξελίξεις, υπήρξε τηλεφωνική επικοινωνία του Κυριάκου Μητσοτάκη με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Evros-news.gr, τόσο οι συνοριοφύλακες που έχουν ως κύρια αποστολή την αντιμετώπιση του μεταναστευτικού όσο και οι υπόλοιποι συνάδελφοί τους, ενημερώθηκαν ότι κόβονται τα προγραμματισμένα ρεπό και ανακαλούνται όλες οι άδειες.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More