Ένας γιατρός για 3.000 καρκινοπαθείς στο νοσοκομείο Σερρών – Τι λέει η ΠΟΕΔΗΝ

Τραγική χαρακτηρίζει την υποστελέχωση των γιατρών όλων των ειδικοτήτων στο Γενικό Νοσοκομείο Σερρών η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ, το Γενικό Νοσοκομείο Σερρών εξυπηρετεί 200.000 κατοίκους και πρόσφυγες, μετανάστες. Οι εξετασθέντες κατ’ έτος στα τακτικά εξωτερικά ιατρεία, τα απογευματινά και τα επείγοντα είναι 200.000 – 100.000 κατ’ έτος ασθενείς εξετάζονται στα επείγοντα.

Τραγικό αποτελεί το γεγονός ότι η μονάδα χημειοθεραπείας στελεχώνεται μόνο με έναν επικουρικός γιατρό, ο οποίος εξυπηρετεί 3.000 ασθενείς.

Οι γιατροί του Νοσοκομείου και το Σωματείο Εργαζομένων προειδοποιούν ότι το Νοσοκομείο Σερρών κινδυνεύει να αναστείλει τη λειτουργία του από τις τραγικές ελλείψεις γιατρών λόγω συνταξιοδοτήσεων και λήξη των συμβάσεων των επικουρικών γιατρών.

“Μέσα στο έτος 2019 θα φύγουν άλλοι 20 γιατροί. Δέκα γιατροί με συνταξιοδότηση και άλλοι δέκα επικουρικοί που λήγουν οι συμβάσεις. Η κατάσταση θα είναι άκρως επικίνδυνη για τους ασθενείς” αναφέρει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ.

Δείτε παρακάτω αναλυτικά στην ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ τη στελέχωση και τις αποχωρήσεις των γιατρών, λόγω συνταξιοδότησης, σε κάθε τμήμα του νοσοκομείου:

“Οι Αναισθησιολόγοι είναι 4 και δεν επαρκούν να καλύψουν τις ανάγκες. 

Αξονικός: Φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Τραγική η κατάσταση.

Παιδιατρική: απολύεται 1 επικουρικός και απομένουν μόνο 3. Τρεις παιδίατροι που δεν επαρκούν.

Ουρολογική 20 κλινών: φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Σταμάτησαν τα χειρουργεία.

Χειρουργική: φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 4

Πνευμονολογική: φεύγει 1 γιατρός και απομένουν 4

Νευρολογική 20 κλινών: φεύγουν 2 γιατροί απομένουν 2. Τραγική κατάσταση για τους ασθενείς με αποτέλεσμα να κλείσει το ιατρείο άνοιας που εξετάζει 300 ασθενείς.

ΩΡΛ: φεύγουν 2 γιατροί απομένουν 2. Η κλινική κινδυνεύει να αναστείλει λειτουργίας.

Καρδιολογική: Περισσότερο από ένα χρόνο δουλεύει με 5 γιατρούς που δεν επαρκούν.

Παθολογική: Για τις δύο παθολογικές κλινικές απέμειναν 8 παθολόγοι.

Οφθαλμολογική: φεύγουν 2 γιατροί και απομένουν 2. Οι αναμονές για χειρουργείο είναι ένας χρόνος.

Ακτινολογικό:  Λειτουργεί μόνο με 3 γιατρούς

ΜΕΘ: Λόγω έλλειψης αναισθησιολόγων κάνουν μεγάλο αριθμό εφημεριών για να καλύπτουν τις ανάγκες διακομιδής διασωληνωμένων ασθενών.

Αιμοδοσία: Υπάρχει μόνο ένας γιατρός.

Παθολογικοανατομικό: Ένας γιατρός. Υπάρχει μεγάλη αναμονή στην έκδοση αποτελεσμάτων.

Μ.Τ.Ν.: Έφυγε ένας και έμειναν 2 Νεφρολόγοι (ένας σε προσωποπαγή). Δεν μπορούν να καλύψουν τις ανάγκες.

Ψυχιατρική Κλινική: 3 γιατροί. Δυσμενείς οι συνθήκες εργασίας

Μονάδα χημειοθεραπείας: 1 επικουρικός Ιατρός εξυπηρετεί 3.000 ασθενείς. Δεν μπορεί να καλύψει τις ανάγκες. Ταλαιπωρούνται οι καρκινοπαθείς.

Τραγική είναι η υποχρηματοδότηση του Νοσοκομείου. Εάν δεν λάβουν πρόσθετη χρηματοδότηση από Οκτώβριο δεν θα λειτουργεί η Μ.Τ.Ν. επειδή δεν θα υπάρχουν χρήματα να προμηθευτεί φίλτρα, όπως επίσης δεν θα μπορεί να καλύψει και άλλα λειτουργικά έξοδα (χειρουργικό, υγειονομικό υλικό κλπ.).

Την Παρασκευή 6/9/2019 εν όψει των εγκαινίων της ΔΕΘ, η ΠΟΕΔΗΝ οργανώνει στη Θεσσαλονίκη  μεγάλη πορεία Σωτηρίας της Δημόσιας Υγείας, Πρόνοιας και ΕΚΑΒ. Θα εκκινήσει 8πμ από το Ιπποκράτειο Νοσοκομείο και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More