Ένταση και συνθήματα ΠΑΜΕ στη συνεδρίαση του ΕΚΘ για απεργία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ένταση προκλήθηκε σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου του Εργατοϋπαλληλικου Κέντρου Θεσσαλονίκης με θέμα την απόφαση για προκήρυξη απεργίας ενόψει της ψήφισης του αναπτυξιακού νομοσχεδίου της κυβέρνησης στη Βουλή.

Ρεπορτάζ: Στράτος Λούβαρης

Την αντίθεσή τους στην πρόταση του προεδρείου του ΔΣ του ΕΚΘ για συγκρότηση εκτελεστικής επιτροπής η οποία θα προκηρύξει ημερομηνία για την απεργιακή κινητοποίηση, εξέφρασαν σωματεία του ΠΑΜΕ που συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα.

“Την ώρα που δεκάδες ομοσπονδίες, εργατικά κέντρα και συνδικάτα προκηρύσσουν απεργία στις 24 Σεπτεμβρίου, η γνωστή ηγετική ομάδα της ΓΣΕΕ επιδίδεται σε εκβιασμούς και απειλές προκειμένου να αλλάξει την ημερομηνία και να διασπάσει το απεργιακό μέτωπο” τόνισε κατά την ομιλία του ο βουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΔΣ από την παράταξη του ΠΑΜΕ, Λεωνίδας Στολτίδης.

Δείτε το βίντεο:

 

Κατά την ομιλία του ο πρόεδρος του ΔΣ του ΕΚΘ, Παναγιώτης Τσαραμπουλίδης είπε πως “εμείς θα θέλαμε να διασφαλιστεί η ακεραιότητα κάθε εκλογικής διαδικασίας, αλλά είναι ένα σύνθετο θέμα το οποίο θα πρέπει να το συζητήσουμε εκτενώς για να μπορέσουμε να έχουμε τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα” αναφερόμενος στο ηλεκτρονικό μητρώο, ενώ δήλωσε πως είναι κατά του πρώτου πολυνομοσχέδιο που πέρασε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας για την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης.

Δείτε το βίντεο:

Ύστερα από την ομιλία του κ. Στολτίδη, οι εκπρόσωποι από τα σωματεία του ΠΑΜΕ φώναξαν συνθήματα και αποχώρησαν.

Σημειώνεται, πως αποφασίστηκε να συγκροτηθεί εκτελεστική επιτροπή που θα προκηρύξει ημερομηνία για την απεργιακή κινητοποίηση.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση μαζί με τα εργατικά κέντρα και τα συνδικάτα, στις 24 Σεπτεμβρίου στις 10.30, στο άγαλμα του Βενιζέλου, στη Θεσσαλονίκη.

Όπως αναφέρει το ΠΑΜΕ, μέχρι στιγμής έχουν πάρει αποφάσεις για απεργία στις 24 Σεπτέμβρη οι παρακάτω συνδικαλιστικές οργανώσεις:

ΕΡΓΑΤΙΚΑ ΚΕΝΤΡΑ

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Αθήνας 

Εργατικό Κέντρο Πειραιά

Εργατικό Κέντρο Εύβοιας

Εργατικό Κέντρο Πάτρας

Εργατικό Κέντρο Λάρισας

Εργατικό Κέντρο Θεσπρωτίας

Εργατικό Κέντρο Λαυρίου και Ανατολικής Αττικής

Εργατικό Κέντρο Σάμου

Εργατικό Κέντρο Λευκάδας – Βόνιτσας

Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο

Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας

 

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ

Ομοσπονδία Συνδικάτων Μεταφορών Ελλάδας

Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία

Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου

Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού, Δέρματος Ελλάδας

Ομοσπονδία Εργαζομένων Φαρμακευτικών & Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδς

Πανελλήνια ομοσπονδία Λογιστών

Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας

 

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More