Ένταση με Μάρδα σε οικονομικό Φόρουμ: “Τα capital controls δεν δημιούργησαν πρόβλημα” (VIDEO)

Ένταση σημειώθηκε χθες το απόγευμα κατά τη διάρκεια του 2ου ετήσιου Οικονομικού Forum στο πλαίσιο της 84ης ΔΕΘ που διοργάνωσε το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης.

της Χριστίνας Μισιρλή

Ένας από τους ομιλητές το Forum ήταν ο πρώην υφυπουργός Δημήτρης Μάρδας, ο οποίος όταν τοποθετήθηκε για τα capital controls προκάλεσε την έντονη αντίδραση του κοινού λέγοντας πως τα capital controls δεν ήταν το μεγαλύτερο εμπόδιο στην επιχειρηματικότητα, αλλά η έλλειψη ρευστότητας.

“Μη μπερδεύουμε τη ρευστότητα με τα capital controls” είπε και ανέφερε ότι τις δεκαετίες από το ’60 ως το ’90 η Ελλάδα εφήρμοζε περιορισμούς στη διακίνηση κεφαλαίων, όπως και η Κίνα σήμερα, αλλά η ανάπτυξη τους και οι επενδύσεις δεν επηρεάστηκαν από αυτό και πρόσθεσε: “Σε μικρή, ή μεγάλη επιχειρηματικότητα, οι παράγοντες που εμποδίζουν τη δημιουργία ενός επενδυτικού περιβάλλοντος είναι πολλοί, δεν είναι δύο, ή τρεις. Και όποιος δώσει έμφαση σε δύο ή τρεις θα δούμε τα αποτελέσματα την επόμενη χρονιά”.

Δείτε το βίντεο:

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More