Ένταση στο δημοτικό συμβούλιο Καλαμαριάς για το σχολείο – Κλήθηκε αστυνομία (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ένταση σημειώθηκε πριν από λίγο έξω από την αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Καλαμαριάς.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Γονείς διαμαρτυρήθηκαν νωρίτερα έξω από το δημαρχείο του δήμου για το ζήτημα της μεταστέγασης.

Στη συνέχεια κατευθύνθηκαν στο Μελίνα Μερκούρη όπου είναι σε εξέλιξη το Δημοτικό συμβούλιο του δήμου και για λίγη ώρα σημειώθηκε ένταση καθώς δεν τους επετράπη να μπουν στην αίθουσα.

Οι γονείς άρχισαν να φωνάζουν ότι δεν θα δεχτούν να πάνε τα παιδιά τους σχολείο στο Βότση και ότι δεν θα σταματήσουν να διαμαρτύρονται μέχρι να αλλάξει απόφαση για το θέμα της μεταστέγασης.

Στη συνέχεια κλήθηκε η αστυνομία και έκανε συστάσεις στους γονείς να απομακρυνθούν από το σημείο για λόγους συνωστισμού.

Τέλος, στην αίθουσα μπήκε εκπρόσωπος των γονέων που διάβασε το ψήφισμα.

Η 15χρονη Αλεξάνδρα που είναι μαθήτρια στο 10ο Γυμνάσιο Καλαμαριάς δήλωσε ότι “δεν υπάρχει χώρος στα σχολεία, λένε. Εμείς προτείναμε μία λύση, να γίνει η μεταστέγαση, δεν το δεχτήκανε και μας στείλανε αυτό στο 4ο-5ο. Για μένα σημαίνει ότι θα πρέπει να περνάω δύο κεντρικούς δρόμους, δηλαδή κινδυνεύω την σωματική μου ακεραιότητα. Με χωρίζουν από την παρέα μου στη μέση και επίσης μας λένε να πάρουμε λεωφορείο στο οποίο λεωφορείο υποτίθεται ότι υπάρχει κορωνοϊός. Από εκεί που κάνω 7 λεπτά για να πάω σχολείο τώρα θα κάνω 20”.

Ο δήμαρχος Καλαμαριάς Γιάννης Δαρδαμανέλης διαβεβαίωσε τους γονείς ότι θα κάνει ακόμα μία προσπάθεια να αλλάξει η απόφαση στο θέμα της μεταστέγασης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More