Ένταση το συνέδριο της ΓΣΕΕ – Καταγγελίες από το ΠΑΜΕ

Στο Καβούρι διεξάγεται το 37ο συνέδριο της ΓΣΕΕ κάτω από πρωτοφανή μέτρα ασφαλείας, με μέλη του ΠΑΜΕ να έχουν συγκεντρωθεί έξω από το ξενοδοχείο κάνοντας λόγο για συνέδριο παρωδία «ψεκάστε- σκουπίστε –τελειώσατε» με εισαγγελείς και ΜΑΤ.

Οι δρόμοι γύρω από το ξενοδοχείο παραμένουν αποκλεισμένοι ενώ ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις περιπολούν στην περιοχή. Σύμφωνα με τη ΓΣΕΕ έχουν ληφθεί μέτρα προκειμένου να μην εισέρχονται στο κτίριο άτομα που δεν έχουν ταυτότητα συνέδρου. Στις διαμαρτυρίες δημοσιογράφων για κάμερες που αποκλείστηκαν και εξονυχιστικούς ελέγχους η ΓΣΕΕ επικαλέστηκε τις έκτακτες συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξάγεται το συνέδριο.

Την κυβέρνηση εκπροσώπησε ο αντιπρόεδρος κ. Παναγιώτης Πικραμένος λέγοντας χαρακτηριστικά από το βήμα «μην αφήσετε απροστάτευτη τη νέα γενιά εργαζομένων στις νέες συνθήκες. Κοιτάξτε το μέλλον με ανοιχτό μυαλό και χωρίς παρωπίδες».

Η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ κ. Φώφη Γεννηματά, τόνισε ότι τα προβλήματα της ΓΣΕΕ έχουν στοιχίσει ακριβά στους εργαζόμενους οι οποίοι σύμφωνα με τους αμείλικτους αριθμούς πλήττονται από την ανεργία, τις ελαστικές μορφές απασχόλησης και τις πενιχρές αμοιβές. Η κ. Γεννηματά ζήτησε να καταργηθεί ο Νόμος Κατρούγκαλου, να επανέλθει η 13η σύνταξη, το ΕΚΑΣ και οι συλλογικές διαπραγματεύσεις για τον καθορισμό του κατώτατου μισθού.

Ο απερχόμενος πρόεδρος της ΓΣΕΕ Γιάννης Παναγόπουλος αναφερόμενος στο σκηνικό βίας που είχε στηθεί στο παρελθόν τόνισε: «Δεν είμαστε οι άνθρωποι της της βίας και των δυνάμεων καταστολής. Οι βιαιότητες έφεραν τα ΜΑΤ εδώ».

Τα αποτελέσματα των αρχαιρεσιών για την ανάδειξη της νέας 45μελούς διοίκησης από τους 354 συνέδρους θα γίνουν γνωστά αργά το βράδυ.

ΠΑΜΕ: Προσπάθειες αποκλεισμού αντιπροσώπων από τη ΓΣΕΕ

«Οι “μαφιόζοι” της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΓΣΕΕ αυτή τη στιγμή μεθοδεύουν όχι μόνο τη νομιμοποίηση, χωρίς συζήτηση, των πιο κραυγαλέων περιπτώσεων εργοδοτικής παρέμβασης και νοθείας, αλλά σχεδιάζουν και τον αποκλεισμό ζωντανών, υπαρκτών συνδικαλιστικών οργανώσεων με δράση, όπως το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Οι αντιπρόσωποι του Εργατικού Κέντρου Πάτρας αν και πήραν κάρτες και διαπιστεύσεις, σχεδιάζεται τελευταία στιγμή ο αποκλεισμός τους», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΔΑΣ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More