Έντονη κριτική και αντιπαράθεση για το μετρό στο δημοτικό συμβούλιο

Το θέμα του μετρό στο σταθμό Βενιζέλου κυριάρχησε στη χθεσινή συνεδρίαση του πρώτου δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης με αποτέλεσμα να ασκηθεί έντονη αντιπαράθεση από την αντιπολίτευση.

Η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη – Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου άσκησε σκληρή κριτική στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνο Ζέρβα λέγοντας ότι το έργο πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς καμία παράταση. “Ποιος σας ενημερώνει δήμαρχε και έχετε αυτή την άποψη; Δεν είστε εκπρόσωπος των εργολάβων αλλά δήμαρχος Θεσσαλονίκης” τόνισε.

Από τη μεριά του ο επικεφαλής της παράταξης “ΠΟΛΗχρωμη Θεσσαλονίκη” Σπύρος Βούγιας είπε πως το θέμα του μετρό έχει πολιτικοποιηθεί και κομματικοποιηθεί. Ο κ. Βούγιας πρότεινε “να αποσυνδεθεί χρονικά από το έργο ο σταθμός Βενιζέλου. Να λειτουργήσει το Μετρό κανονικά και να δούμε πως θα πάει”

Ο επικεφαλής της παράταξης “Δύναμη Πολιτών” Παναγιώτης Ψωμιάδης μίλησε για επιπολαιότητα στον τρόπο διαχείρισης του μετρό και τόνισε ότι θα παραδοθεί το 2025 δια στόματος των Ιταλών.

“Το κύριο πρόβλημα του μετρό δεν είναι οι αρχαιότητες, αλλά η απομύζηση του δημόσιου ταμείου, η εκβιαστική πρακτική των εργολάβων, οι συνεχείς εκβιασμοί και απαιτήσεις των εργολάβων για αποζημιώσεις” σημείωσε ο επικεφαλής της “Λαϊκής Συσπείρωσης”, Σωτήρης Ζαριανόπουλος, ενώ πρόσθεσε ότι “το μετρό είναι μία μαύρη τρύπα που καταπίνει εκατομμύρια ευρώ”.

Ο επικεφαλής της παράταξης “Οικολογία -Αλληλεγγύη” Μιχάλης Τρεμόπουλος υποστήριξε ότι η Θεσσαλονίκη είναι 33 χρόνια λαμαρινούπολη προσθέτοντας ότι η πόλη έχει γονατίσει.

Ο Αντώνης Γαζάκης από την “Πόλη Ανάποδα – Δύναμη Ανατροπής” δήλωσε ότι “δεν είναι κολοβό το Μετρό, αλλά κολοβή η λύση που προτείνουν”.

Τέλος, επικεφαλής της παράταξης “Μένουμε – Θεσσαλονίκη” Γιώργος Ρακκάς ανέφερε ότι θα πρέπει να διατηρηθούν τα αρχαία και να ολοκληρωθεί το έργο.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More