Ένωσις Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεως Β.Ε.: Η Πόλις εάλω

567 χρόνια συμπληρώνονται φέτος από την άλωση της Κωνσταντινούπολης ωστόσο λόγω της πανδημίας covid 19, οι εκδηλώσεις με τη φυσική παρουσία κόσμου είναι αδύνατο να πραγματοποιηθούν.

Η Ένωσις Ομογενών Εκ Κωνσταντινουπόλεως Βορείου Ελλάδος θεωρώντας ωστόσο ύψιστο καθήκον της διατήρηση της ιστορικής μνήμης διοργανώνει διαδικτυακή ομιλία, του ομότιμου καθηγητή Βυζαντινής Ιστορίας, Χρυσού Ευάγγελου, με θέμα «Η Άλωση της Bασιλεύουσας», στις 29 Μαΐου στις εννέα το βράδυ.

Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης, Πολύβιο Στράντζαλη, «είναι πραγματικά δύσκολο και οδυνηρό το εγχείρημα να προσπαθήσει κάποιος να αρθρώσει έστω μερικές λέξεις για την Άλωση της Πόλης, για την Άλωση της Βασιλίδας των πόλεων, για την πρωτεύουσα του βυζαντινού κράτους την Κωνσταντινούπολη και να μην ραγίσει από πόνο ο νους και η καρδιά του. Η πραγματοποίηση της εκδήλωσης είναι ένα χρέος προς την ιστορία της Πόλης. Μία τιμή στην ιστορική μνήμη».

Αναφερόμενος στις παρούσες συνθήκες ο κ. Στράντζαλης τόνισε ότι: «Δυστυχώς εξαιτίας του covid 19 μας υποχρέωσαν να μη λειτουργεί η Ένωση μας, θεωρούμε όμως ότι δεν πρέπει να χάσουμε επαφή με τα μέλη και τους φίλους μας για το λόγο αυτό και προσαρμοστήκαμε στα δεδομένα των ημερών και οργανώνουμε αυτή τη διαδικτυακή εκδήλωση».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε την εκδήλωση η οποία θα μεταδοθεί από το Κανάλι της Ένωσης στο Youtube στις 29/5 στις 21:00 πατώντας στο παρακάτω link:

https://www.youtube.com/channel/UC2ZzNLsqfSjnLHO6MmYYzpw/videos?view_as=subscriber

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More