Έξαρχος Παναγίου Τάφου: Θα φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα

Με στρατιωτικό αεροσκάφος θα γίνει φέτος η μεταφορά του Αγίου Φωτός στην Ελλάδα, όπως αναφέρει στο ethnos.gr o Έξαρχος του Παναγίου Τάφου στην Ελλάδα, Αρχιμανδρίτης κ. Δαμιανός.”Θα τηρηθούν όλες οι διαδικασίες που διασφαλίζουν την υγεία όλων των συμμετεχόντων”, όπως εξηγεί.

Στο Ισραήλ θα μεταβεί ο ίδιος και ένας βοηθός του, ενώ ενδέχεται να προστεθεί ένα ακόμη μέλος που θα εκπροσωπεί την Ιερά Σύνοδο της Εκκλησίας της Ελλάδος. Το Ισραήλ βρίσκεται και αυτό σε “καραντίνα”, γι’ αυτό κανείς δεν θα εξέλθει του αεροσκάφους.

“Το ίδιο θα πράξουν και οι υπόλοιπες αποστολές των άλλων ομοδόξων κρατών. Εκεί κάποιος από το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων θα μας το φέρει με τη συνοδεία της ισραηλινής αστυνομίας και θα γυρίσουμε πίσω στο αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος. Το Πατριαρχείο Ιεροσολύμων, με τη συνεργασία της ελληνικής κυβέρνησης, μερίμνησε και φέτος για να φτάσει το Άγιο Φως στην Ελλάδα” επισημαίνει ο π. Δαμιανός.

Και συμπληρώνει: “Δεν θα γίνει κάποια τελετή, όπως γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, αλλά να είσαστε σίγουροι ότι το ”Χριστός Ανέστη – Καλή Ανάσταση” θα ακουστεί και θα μπει στα σπίτια όλων των Ελλήνων. Όπως με διαβεβαίωσε ο υφυπουργός Εξωτερικών, Κωνσταντίνος Βλάσης, θα υπάρχει απευθείας σύνδεση, τουλάχιστον, από κάποιο κρατικό κανάλι”.

Η ελληνική αεροπορική εταιρεία Aegean, όπως κάθε χρόνο, θα προσπαθήσει να μεταφέρει το Άγιο Φως σε διάφορες περιοχές ανά την Ελλάδα.

Πηγή: ethnos.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More