Έτοιμο σε υποδομές το ΠAMAK για εξ αποστάσεως διδασκαλία

Έτοιμο να ανταποκριθεί στα δεδομένα της «εποχής του κορωνοϊού» είναι το Πανεπιστήμιο Μακεδονίας,

προσαρμόζοντας τόσο το εκπαιδευτικό του έργο όσο και τις διοικητικές του διαδικασίες στην εξ αποστάσεως λειτουργία.

Στόχος της πανεπιστημιακής του κοινότητας αποτελεί η κατά το δυνατόν πληρέστερη λειτουργία του, με ταυτόχρονη ελαχιστοποίηση της φυσικής παρουσίας σε αυτό.

Ταυτόχρονα έχουν ληφθεί όλα τα μέτρα για την υγιεινή και την ασφάλεια του προσωπικού με απολυμάνσεις, διαρκή ενημέρωση, αλλά και με την τοποθέτηση των απαραιτήτων αντισηπτικών σε όλους τους χώρους.

Ειδικότερα, από χθες το πρωί όλες οι συνεδριάσεις των Οργάνων του Πανεπιστημίου, πραγματοποιούνται με τη χρήση σύγχρονης εξ αποστάσεως επικοινωνίας, δηλαδή σε online ζωντανή σύνδεση.

Η αρχή έγινε χθες το πρωί με την άτυπη διάσκεψη των Προέδρων των Τμημάτων, σήμερα θα πραγματοποιηθεί η συνεδρίαση του Πρυτανικού Συμβουλίου, αύριο της Συγκλήτου και μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα πραγματοποιηθούν οι Συνελεύσεις όλων των Τμημάτων, πάλι με τον ίδιο τρόπο.

Επιπλέον, έπειτα από την τηλεδιάσκεψη των Προέδρων των Τμημάτων με ειδικούς της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών από το Κέντρο Υπολογιστών και Δικτύων του Πανεπιστημίου, εξετάστηκαν ενδεχόμενα προβλήματα που μπορεί να προκύψουν στην εξ αποστάσεως διδασκαλία και οριστικοποιήθηκε η πλατφόρμα τηλεκπαίδευσης που θα αξιοποιηθεί.

Έτσι, από σήμερα ξεκινά η πιλοτική διεξαγωγή εξ αποστάσεως μαθημάτων, η οποία από το τέλος της εβδομάδος θα επεκταθεί στη διδασκαλία των μεταπτυχιακών μαθημάτων, κάτι που εφόσον απαιτηθεί, από τα μέσα της ερχόμενης εβδομάδας θα εφαρμοστεί και στα προπτυχιακά προπτυχιακά προγράμματα σπουδών.

Όσον αφορά τη λειτουργία των διοικητικών υπηρεσιών, καθορίστηκε με Πρυτανική Πράξη φυσική παρουσία για το 40% του προσωπικού, ενώ το υπόλοιπο  θα εργάζεται εξ αποστάσεως. Επιπλέον συγκροτήθηκε Ειδική Επιτροπή Αντιμετώπισης του Κορωνοϊού, η οποία βρίσκεται σε διαρκή συνεδρίαση, με στόχο την άμεση και αποτελεσματική αντιμετώπιση όσων προβλημάτων προκύπτουν.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More