Αηδονόπουλος για πεζοδρόμηση Αγίας Σοφίας: Ελπίζω να ανακαλέσει ο Μπουτάρης

“Η τακτική και η επιμονή του κ. Μπουτάρη για υλοποίηση της πεζοδρόμησης της υπόλοιπης οδού Αγίας Σοφίας, την εσχάτη ώρα πριν την αποχώρηση του από το δημαρχιακό θώκο, είναι τουλάχιστον περίεργη”. Αυτό αναφέρει μεταξύ άλλων σε δηλώσεις του ο Χάρης Αηδονόπουλος.

Διαβάστε παρακάτω ολόκληρη την δήλωση του κ. Αηδονόπουλου:

Δεν πέρασε πολύς καιρός από το την ανάλογη πεζοδρόμηση του 2011 που προχώρησε χωρίς κυκλοφοριακή μελέτη εκτροπής της κυκλοφορίας από την πλατεία Αγίας Σοφίας, μπλοκάροντας για 7 χρόνια όλο το κέντρο της πόλης έως ότου αμφιδρομηθεί το τμήμα της οδού μέχρι την Εγνατία.

Το ίδιο έργο θα ξαναζήσουμε και πάλι έχοντας όμως ταυτόχρονα χαίνοντα εργοτάξια του Μετρό, έναν υπο κατάρρευση ΟΑΣΘ και χωρίς επαρκείς χώρους στάθμευσης στην Θεσσαλονίκη. Μία τέτοια εξέλιξη δεν είναι ανεκτή, η επανάληψη της ταλαιπωρίας των Θεσσαλονικέων δεν είναι επιλογή. Η επιβάρυνση του κέντρου της πόλης την καθιστά μη λειτουργική – οι όποιες λύσεις πρέπει να είναι ενταγμένες σε ένα συνολικό σχέδιο.

Ελπίζω την ύστατη στιγμή ο κ Μπουτάρης ευσχήμως να ανακαλέσει την υπογραφή του, αφήνοντας στο νέο Δημοτικό Συμβούλιο τη δυνατότητα αναθεώρησης μέρους ή όλου του έργου κηδόμενος της υστεροφημίας του. Δεν αρμόζει ‘άλλωστε σε αιρετούς η απόδοση της ρήσης «έξεστι Κλαζομενίοις ασχημονείν» όταν έχουμε αγωνιστεί ανυστερόβουλα για το κοινό καλό.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More