Αιχμές Νοτοπούλου σε Ζέρβα για τα δημοτικά τέλη

Αιχμές προς τον δήμαρχο Κωνσταντίνο Ζέρβα άφησε η επικεφαλής της παράταξης “Θεσσαλονίκη Μαζί” Κατερίνα Νοτοπούλου για τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων ενόψει κορωνοϊού.

“Προφανώς, ο Δήμαρχος φαίνεται πως έχει στο δικό του πρόγραμμα ένα μέτρο παντελώς αναντίστοιχο και ελλιπές σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας”, τονίζει σε ανακοίνωση της η παράταξη.

“Όπως είναι γνωστό με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, τα Δημοτικά Συμβούλια μπορούν να αποφασίσουν για την απαλλαγή από τα δημοτικά τέλη των επιχειρήσεων και συγκεκριμένα από τα τέλη κατάληψης κοινοχρήστων χώρων αλλά και από το ενιαίο ανταποδοτικό τέλος καθαριότητας-φωτισμού για επιχειρήσεις που κλείνουν ή μειώνεται ο τζίρος τους”, αναφέρει.

Μάλιστα, υπογράμμισε πως άλλοι δήμοι έχουν προχωρήσει σε αποφάσεις έκτακτων ελαφρύνσεων για την ανακούφιση επιχειρήσεων και νοικοκυριών, συμπεριλαμβάνοντας, εκτός από τα παραπάνω ,απαλλαγή από πρόστιμα για απλήρωτα δημοτικά τέλη και βεβαιωμένες οφειλές, καθώς επίσης και απαλλαγή τροφείων παιδικών σταθμών ή συνδρομές σε δημοτικά προγράμματα.

Η κεντρική κατεύθυνση στις εξαιρετικά δυσμενείς συνθήκες που βιώνει ολόκληρη η κοινωνία θα πρέπει να είναι επίσης η αναστολή ταμειακών και άλλων κατασχέσεων που αφορούν βεβαιωμένες οφειλές συνδημοτών.

Πιο συγκεκριμένα:

Διακοπή κάθε είδους αναγκαστικού μέτρου είσπραξης χρεών προς το Δήμο που προβλέπονται από τις διατάξεις του Ν. 356/74 (Κ.Ε.Δ.Ε.) καθ ‘όλη τη διάρκεια της εφαρμογής των μέτρων αποτροπής διασποράς του COVID-19.Το μέτρο αφορά σε επιχειρήσεις αλλά και φυσικά πρόσωπα που υπάγονται στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Aναστολή λήψης αναγκαστικών μέτρων για το χρονικό διάστημα των περιορισμών, τα οποία είναι: δέσμευση έκδοσης φορολογικής ενημερότητας από τις αρμόδιες Εφορίες, διακοπή υδροδότησης με την αφαίρεση των υδρομέτρων άρδευσης, δέσμευση τραπεζικών λογαριασμών και κατάσχεση περιουσιακών στοιχείων.

Παράταση μέχρι 31/08/20 της αποπληρωμής των οφειλών πού είχαν προθεσμία από 11/03/20 μέχρι 30/04/20 προς το Δήμο κατ’ αντιστοιχία των οφειλών προς τις ΔΟΥ μετά την από 11/03/20 Π.Ν.Π. (άρθρο 1&2). Η παράταση θα γίνεται σύμφωνα με τα οριζόμενα στις Α.1053&1054/2020-ΦΕΚ949/Β/21-03-20 Υπουργικές Αποφάσεις.

Τέλος, θα θέλαμε να θυμίσουμε ότι πριν λίγες μέρες η παράταξη μας κατέθεσε ολοκληρωμένο σχέδιο με 4 άξονες αναφοράς (33+1 μέτρα)

-Επιχειρηματικότητα

-Κοινωνική πολιτική και συνοχή

-Προστασία Εργαζομένων Δήμου Θεσσαλονίκης

-Δράσεις διοικητικής αποτελεσματικότητας που περιλαμβάνει.

Προφανώς, ο Δήμαρχος φαίνεται πως έχει στο δικό του πρόγραμμα ένα μέτρο παντελώς αναντίστοιχο και ελλιπές σε σχέση με τις πραγματικές ανάγκες της κοινωνίας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More