Ακμή στο στήθος; Ο πιο εύκολος τρόπος να εξαφανιστεί

Μπορεί τα ΜΜΕ να ασχολούνται περισσότερο με την ακμή στο πρόσωπο, ωστόσο δεν θα πρέπει να ξεχνάμε και εκείνους που ταλαιπωρούνται από σπυράκια στο σώμα. Αφού έχουμε ήδη αναλύσει πώς μπορείς να αντιμετωπίσεις την backne, σήμερα θα δούμε πως καταπολεμάται η ακμή στο στήθος. Είσαι έτοιμη να κρατήσεις σημειώσεις;

Η περιποίηση της επιδερμίδας δεν θα πρέπει να περιορίζεται στο πρόσωπο

Η ακμή στο στήθος προκαλείται από έλαια και νεκρά κύτταρα, τα οποία παγιδεύονται στους θύλακες των τριχών, ακριβώς όπως γίνεται δηλαδή και στο πρόσωπο. Ο πιο εύκολος τρόπος να την καταπολεμήσεις είναι να «κατεβάσεις» τη skincare ρουτίνα σου προς το ντεκολτέ σου. Με άλλα λόγια, δεν θα πρέπει να καθαρίζεις την περιοχή πρωί και βράδυ, αλλά και να κάνεις απολέπιση με ένα προϊόν με σαλικυλικό οξύ. Δύο ακόμα ενεργά συστατικά που μπορεί να βοηθήσει σημαντικά με τα σημάδια που πιθανόν αφήνουν τα σπυράκια στην περιοχή είναι η βιταμίνη C και η νιασιναμίδη.

Μην ξεχνάς το αντηλιακό σου

Η προστασία της επιδερμίδας του προσώπου από τις βλαβερές ακτίνες του ηλίου δεν αρκεί. Θα πρέπει να προστατεύεις την επιδερμίδα και στην περιοχή του στήθους (και φυσικά και σε όλο το σώμα). Εάν χρησιμοποιείς οξέα κατά τη διάρκεια της skincare ρουτίνας σου, η χρήση SPF είναι ακόμα πιο επιτακτική.

Γιατί η ακμή στο στήθος είναι πιο έντονη το καλοκαίρι;

Ο συνδυασμός του ιδρώτα με το αντηλιακό είναι πολύ εύκολο να φράξει τους πόρους προκαλώντας ακμή στην εν λόγω περιοχή. Εάν επίσης, έχεις την τάση να τρως πολλά παγωτά και να πίνεις πολλά milkshakes τους ζεστούς μήνες του χρόνου, ίσως καλό θα ήταν να αναθεωρήσεις, καθώς μια διατροφή υψηλή σε ζάχαρη μπορεί να επιδεινώσει το πρόβλημα της ακμής.

Πηγή: missbloom.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More