Αλλάζει όνομα το κλειστό γήπεδο της Πάτρας

Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτελεί αναμφίβολα μία από τις σημαντικότερες μορφές του ελληνικού μπάσκετ, ο οποίος μάλιστα θα έχει την τιμή να δει το Γήπεδο της Πάτρας να παίρνει το όνομα του.

Ένα γήπεδο στο οποίο μεγαλούργησε όταν αγωνιζόταν στον Απόλλωνα Πάτρας τη χρυσή δεκαετία του ’90.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΠΕΑΚ αναφέρει:

“Το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΕΑΚ αποφάσισε ομόφωνα να δοθεί το όνομα του Κώστα Πετρόπουλου στο κλειστό γυμναστήριο στο Κουκούλι. Η απόφαση ελήφθη στην τακτική συνεδρίαση της Δευτέρας 4/11 ως ελάχιστη αναγνώριση τιμής σε έναν αθλητή που έβαλε τις βάσεις του υψηλού επιπέδου τόσο στο τοπικό όσο και στο ελληνικό μπάσκετ. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία που αφορά σε μία ιστορική αθλητική εγκατάσταση της Πάτρας με την οποία άλλωστε συνδέθηκε μεγάλο μέρος της αθλητικής διαδρομής του Κώστα Πετρόπουλου.

«Ο Κώστας Πετρόπουλος αποτέλεσε παράδειγμα προς μίμηση για γενιές αθλητών από την Πάτρα και όλη την Ελλάδα. Τίμησε την πόλη μας και τον τοπικό αθλητισμό, με ήθος και αγωνιστική ευπρέπεια σε όλη τη διάρκεια της αθλητικής του καριέρας και αδιαμφισβήτητα ήταν ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα του Ελληνικού μπάσκετ με διεθνή αναγνώριση. Η απόφαση της Διοίκησης του ΠΕΑΚ να δοθεί το όνομά του στο Κλειστό Γυμναστήριο στο Κουκούλι, αποτελεί ελάχιστη αναγνώριση και ένδειξη τιμής στον μεγάλο αυτό αθλητή της Πάτρας» δήλωσε ο πρόεδρος του ΠΕΑΚ Νίκος Παπαδημάτος αμέσως μετά την λήψη της απόφασης του Διοικητικού Συμβουλίου”.

Πηγή: protothema.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More