Αμανατίδης: «Αδειάζει» Καρανίκα με αποστάσεις και από Αρβελέρ

Σαφείς αποστάσεις τόσο από τα σχόλια του Νίκου Καρανίκα, πρώην υπευθύνου Στρατηγικού Σχεδιασμού στο Μέγαρο Μαξίμου επί ΣΥΡΙΖΑ όσο και από την Ελένη Γλύκατζη Αρβελέρ πήρε ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ και πρώην υφυπουργός Εξωτερικών, Γιάννης Αμανατίδης μιλώντας στην «Βεράντα Αριστοτέλους» του Radio North 98.

«Ο κ. Καρανίκας εξέφρασε μια προσωπική του άποψη. Δεν είναι κάτι ιδιαίτερο, ούτε έχει κάποια θέση ευθύνης στον ΣΥΡΙΖΑ» είπε χαρακτηριστικά.

«Το ύφος (του κ. Καρανίκα) δεν με εκφράζει όπως πολλών άλλων ανθρώπων. Ωστόσο, η κ. Αρβελέρ είναι λογοτέχνης, είναι διακεκριμένη, εντάξει υπάρχει μια υπερβολή στο ότι ζούμε μια δεύτερη Άλωση. Αν κάποιος αναφέρεται στα προσωπικά του συναισθήματα για μένα δεν είναι πρόβλημα. Αν όμως ερμηνεύει τα συναισθήματα όλων ότι βιώνει όλη η Ελλάδα μια δεύτερη Άλωση, δεν θα συμφωνήσω μαζί της» σχολίασε.

Αναφορικά με τους χειρισμούς της κυβέρνησης και την απόφαση Ερντογάν να μετατρέψει την Αγία Σοφία σε τζαμί είπε: «Η αμφισημία των μηνυμάτων της κυβέρνησης είχε ως αποτέλεσμα να δώσει λάθος μηνύματα. Λάθος μηνύματα και για τις κόκκινες γραμμές της χώρας μας. Εμείς επιμείναμε σε δυο κατευθύνσεις. Βλέποντας το κενό και την έλλειψη πυξίδας και στρατηγικής στην εξωτερική πολιτική ζητήσαμε να γίνει το συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών, έτσι ώστε να υπάρξει μια στρατηγική που θα χαραχθεί από κοινού από όλα τα κόμματα. Το δεύτερο που επισημάναμε είναι ότι η Ελλάδα δεν θα πρέπει να απουσιάζει από τον Ευρωτουρκικό διάλογο. Γνωρίζετε ότι η Τουρκία και η Ευρώπη συζητάει τα ζητήματα της ένταξης, το προσφυγικό, το μεταναστευτικό, τα ζητήματα της Λιβύης από όπου η Ελλάδα απουσίασε το διάστημα αυτό. Το τρίτο είναι πως η Ελλάδα έπρεπε να έχει ανοιχτούς διαύλους με τον κ. Ερντογάν και την Τουρκία κάτι που δεν έγινε παρά μόνο πριν από δέκα μέρες».

Για το ΚΙΝΑΛ σχολίασε: «Η κ. Γεννηματά παίρνει διαζύγιο από την μεγάλη Προοδευτική Παράταξη. Κάνει συστηματικά λάθη. Πάει στην αγκαλιά του Μητσοτάκη. Τα τρία θεσμικά λάθη που εντόπισε ο Τσίπρας είναι σωστά: Δεν ψήφισε την απλή αναλογική, την Συμφωνία των Πρεσπών και το τελευταίο νομοσχέδιο με την καταστολή».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More