Ανάπτυξη, επιχειρηματικότητα, επενδύσεις, νέες θέσεις εργασίας – Οι προτεραιότητες της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας

Γράφει ο Απόστολος Τζιτζικώστας

Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας

Η 84η Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης έρχεται να διευρύνει την εξωστρέφεια και τη διεθνή εμπορική δραστηριότητα του τόπου μας με την Ινδία, η οποία είναι η τιμώμενη χώρα. Ήδη σε διαδοχικές συναντήσεις με Ινδούς επιχειρηματίες, επενδυτές αλλά και παράγοντες από κλάδους όπως ο τουρισμός, ο πολιτισμός και η κινηματογραφική βιομηχανία, το ενδιαφέρον για την ανάπτυξη διμερών επιχειρηματικών και εμπορικών σχέσεων είναι ισχυρό και οι προοπτικές συνεργασιών είναι εξαιρετικές.

Η ΔΕΘ έχει ξαναβρεί το βηματισμό της και ανέκτησε τον εμπορικό της χαρακτήρα και προσανατολισμό. Κομβικό μάλιστα, αναμένεται να είναι και το έργο ανάπλασης της ΔΕΘ, στο οποίο η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας είναι έτοιμη να συμβάλει στη χρηματοδότηση, καθώς ήδη φροντίσαμε να εξασφαλίσαμε σημαντικούς πόρους.

Η αναβάθμιση και η επέκταση του δικτύου υποδομών της Κεντρικής Μακεδονίας υπήρξε άλλωστε κορυφαία προτεραιότητά μας όλα αυτά τα χρόνια. Έργα που ολοκλήρωσε και παρέδωσε η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας όπως ο νέος Ανισόπεδος Κόμβος Κ16 στη δυτική είσοδο της Θεσσαλονίκης, το νέο οδικό δίκτυο Κιλκίς – Θεσσαλονίκης ο νέος Αυτοκινητόδρομος Ποτίδαιας – Κασσανδρείας στο πρώτο “πόδι” της Χαλκιδικής, αλλά και η σύνδεση του Λιμένα Θεσσαλονίκης με το Σιδηροδρομικό μας δίκτυο που θα χρηματοδοτήσει η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, δίνουν ώθηση στον τουρισμό, τις εξαγωγές, την εφοδιαστική αλυσίδα, τον πρωτογενή τομέα και το εμπόριο.

Οι νίκες και οι πρωτιές που πετύχαμε όλα αυτά τα χρόνια θεμελίωσαν μια ισχυρή αναπτυξιακή προοπτική για την Κεντρική Μακεδονία. Είμαστε για τρία συνεχή χρόνια η πρώτη Περιφέρεια στην Ελλάδα σε αφίξεις τουριστών Είμαστε πρώτοι στη χώρα στις εξαγωγές τροφίμων και αγροτικών προϊόντων. Είμαστε πρώτοι για πέμπτη συνεχή χρονιά στην αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και την υλοποίηση έργων. Αξιοποιούμε επίσης, περισσότερα από 130 εκατομμύρια ευρώ για την ανάπτυξη της καινοτομίας, της έρευνας, των start-ups, της ανταγωνιστικότητας και της εξωστρέφειας των τοπικών μας επιχειρήσεων.

Ο μεγάλος και πρωταρχικός στόχος μας είναι να καταστήσουμε την Κεντρική Μακεδονία ως την πιο φιλική Περιφέρεια στην επιχειρηματικότητα, για να δημιουργηθούν νέες επενδύσεις, πολλές νέες καλές θέσεις εργασίας, για να μείνουν οι νέοι στο τόπο τους με κίνητρα και εφόδια για να τολμήσουν, να επιχειρήσουν και να δημιουργήσουν.

Το άρθρο δημοσιεύτηκε στην έντυπη έκδοση Thesstoday.gr, που κυκλοφόρησε με αφορμή την 84η ΔΕΘ και διανεμήθηκε δωρεάν

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More