Ανακοίνωση από τους Εργαζομένους Αποκεντρωμένων Διοικήσεων για το Πολυτεχνείο

Η 17η Νοέμβρη 1973 (Πολυτεχνείο) αποτέλεσε το αποκορύφωμα της αντιδικτατορικής πάλης του λαού και της νεολαίας. Οι εγχώριοι αλλά και ξένοι «υπερασπιστές» της χούντας των συνταγματαρχών της 21ης Απριλίου του 1967, χτύπησαν λυσσαλέα τα εργατικά, λαϊκά, δημοκρατικά δικαιώματα του λαού και της νεολαίας. Οι βασανισμοί, οι εξορίες και οι δολοφονίες όμως, δεν αποδείχτηκαν αρκετές για να σταματήσουν τον λαϊκό αγωνιστικό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου.

Σαρανταέξι χρόνια μετά, η εξέγερση του Πολυτεχνείου και τα συνθήματα που αγκάλιασαν το εργατικό – λαϊκό κίνημα, το φοιτητικό κίνημα τότε, παραμένουν ζωντανά. Τα βαμμένα με αίμα αντιιμπεριαλιστικά συνθήματα στην πύλη του Πολυτεχνείου δεν πρέπει να σβήσουν από την μνήμη του λαού μας.

Για να μην πάει χαμένη η θυσία των ηρώων του Πολυτεχνείου πρέπει να δυναμώσει η πάλη σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή, σε κάθε γειτονιά, ενάντια στους σύγχρονους εκφραστές κάθε βάρβαρης αντιλαϊκής εξουσίας, ενάντια στις νέες χούντες στους λαούς της Λατινικής Αμερικής. Έχουμε χρέος να παλέψουμε για να απομονώσουμε τις δυνάμεις εκείνες, που σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο υπονομεύουν τους αγώνες, τις διεκδικήσεις μας, που χτυπούν το δικαίωμα στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση, που φέρνουν ξανά μέσα στους χώρους δουλειάς και στα πανεπιστήμια τους ασφαλίτες και τους χωροφύλακες.

Η Ομοσπονδία μας αποτίνει φόρο τιμής σε όλους όσοι αγωνίστηκαν κατά της στρατιωτικής δικτατορίας και η μεγαλύτερη τιμή στον αγωνιστικό λαϊκό ξεσηκωμό του Πολυτεχνείου, είναι η μαζική συμμετοχή του λαού και της νεολαίας στη μεγάλη πορεία προς την αμερικάνικη πρεσβεία.

ΜΑΖΙΚΟ ΠΑΡΩΝ ΣΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΠΟΡΕΙΑ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 17 ΝΟΕΜΒΡΗ!

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More