Ανανεώθηκε η συνεργασία ΑΠΘ με το Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου

Με τον Σεβασμιότατο Επίσκοπο της Κοπτικής Ορθόδοξης Εκκλησίας και Πρόεδρο του Κοπτικού Ορθόδοξου Πολιτιστικού Κέντρου του Καΐρου της Αιγύπτου (Coptic Orthodox Cultural Center), Anba Ermia,

συναντήθηκε ο Αντιπρύτανης Ακαδημαϊκών Υποθέσεων και Φοιτητικής Μέριμνας του ΑΠΘ, Καθηγητής Δημήτριος Κωβαίος, στην Πρυτανεία.

Το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου έχουν υπογράψει Συμφωνία Επιστημονικής Συνεργασίας το 2016.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, ανανεώθηκε για τρία ακόμη χρόνια η υφιστάμενη συμφωνία.

Η υφιστάμενη συμφωνία μεταξύ των δύο φορέων έχει αποφέρει πολλαπλά οφέλη και στα δύο Ιδρύματα. Στο πλαίσιό της έχουν πραγματοποιηθεί διαλέξεις, έκθεση φωτογραφιών, φιλοξενία μέλους ΔΕΠ του ΑΠΘ στην Αίγυπτο, ενώ ένας απόφοιτος της Θεολογικής Σχολής της Αιγύπτου φοιτά στο Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα Σπουδών του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ. Αξιοσημείωτο είναι ότι στη συμφωνία αυτή που προβλέπει ανταλλαγές μελών ΔΕΠ, ερευνητών και φοιτητών το Κοπτικό Ορθόδοξο Πολιτιστικό Κέντρο του Καΐρου αναλαμβάνει τα έξοδα ταξιδιού και διαμονής στην Αίγυπτο.

Στη συνάντηση παρέστησαν, επίσης, ο Αρχιδιάκονος του Κόπτη Πατριάρχη, Διδάκτορας του Τμήματος Κοινωνικής και Ποιμαντικής Θεολογίας και του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και μεταδιδακτορικός ερευνητής του ιδίου Τμήματος, Roshdi Dous, και η Καθηγήτρια του Τμήματος Θεολογίας του ΑΠΘ και συντονίστρια της υφιστάμενης Συμφωνίας Επιστημονικής Συνεργασίας, Δήμητρα Κούκουρα.

 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More