Αναπλάσεις σε τρία εμβληματικά σημεία της Θεσσαλονίκης μέσω ΕΣΠΑ

Την ανάπλαση της πλατείας Διοικητηρίου, της πλατείας Αριστοτέλους και της Λεωφόρου Νίκης ανακοίνωσαν σε σημερινή τους συνάντηση ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας.

της Χριστίνας Μισιρλή

Ο κ. Τζιτζικώστας και ο κ. Ζέρβας είχαν νωρίτερα συνάντηση στο γραφείο του πρώτου στην Περιφέρεια και συζήτησαν για θέματα τα οποία πρόκειται να αλλάξουν ριζικά την εικόνα της πόλης.

Πρόκειται για τρία έργα τα οποία θα ενταχθούν στη νέα προγραμματική περίοδο και θα χρηματοδοτηθούν από το ΕΣΠΑ 21-27. “Είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε ότι δρομολογούμε και θα εντάξουμε στο επόμενο ΕΣΠΑ που ξεκινάει σε λίγο καιρό, στην νέα προγραμματικη περίοδο τρεια πολύ σημαντικά έργα για τη Θεσσαλονίκη και όλη τη Μακεδονία”, δήλωσε ο κ. Τζιτζικώστας.

Στη συνέχεια ο Περιφερειάρχης πρόσθεσε ότι είναι τρία έργα τα οποία περιμένουν οι Θεσσαλονικείς εδώ και πολλές δεκαετίες. “Είναι τρία έργα που θα βοηθήσουν, μαζί με την ανάπλαση του παραλιακού μετώπου της Θεσσαλονίκης που θα αποτελέσει και τη νέα της ταυτότητα, να αναβαθμίσουν τη Θεσσαλονίκη, να της δώσουν προστιθέμενη αξία και να δημιουργήσουν μια σύγχρονη πόλη που να θέλεις να ζεις και να επισκέπτεσαι”, είπε χαρακτηριστικά.
“Μαζί με τον δήμαρχο και την ομάδα του δήμου Θεσσαλονίκης, το επόμενο διάστημα θα συγκεκριμενοποιήσουμε τους βηματισμούς για τις διαδικασίες που πρέπει να γίνουν για να είμαστε έτοιμοι να εντάξουμε αυτά τα τρία έργα στην νέα προγραμματική περίοδο, και βέβαια, πως θα μπορέσουμε παράλληλα με τα έργα υποδομής να συνεργαστούμε και σε μια ευρύτερη γκάμα ζητημάτων όπως είναι ο τουρισμός αλλά και ο πολιτισμός, γιατί και τα δύο πιστεύουμε ότι μπορούν να δώσουν όχι μόνο την αξία στην πόλη που ιστορικά έχει άλλα να δημιουργήσουν και ουσιαστικό αποτύπωμα στην τοπική οικονομία”, ανέφερε.

 

Από την πλευρά του ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης αναφέρθηκε στο Fly Over και πόσο σημαντικό είναι να δρομολογηθεί, ενώ φάνηκε αισιόδοξος για τη σύνδεση του λιμανιού με το σιδηροδρομικό δίκτυο καθώς είναι κάτι που θα υλοποιηθεί μέσα στο 2020.

Αναφερόμενος στις αναπλάσεις χαρακτήρισε εμβληματικά αυτά τα τρία σημεία της πόλης. Ο κ. Ζέρβας είπε ότι μαζί με τον κ. Τζιτζικώστα θα λειτουργούν κοινά για θέματα τουρισμού και πολιτισμού. “Δεν θα υπάρχει ο κατακερματισμός δυνάμεων και κεφαλαίων. Θα υπάρχει ενιαίος σχεδιασμός και μια από κοινού υλοποίηση, γιατί στόχος είναι ένας: πρώτος η ποιότητα ζωής των συμπολιτών μας αλλά ακόμη σημαντικότερο η προβολή της πόλης μας”, δήλωσε

Τέλος ο κ. Τζιτζικώστας συμπλήρωσε ότι “η Θεσσαλονίκη πραγματικά αλλάζει πρόσωπο. Με την ολοκλήρωση αυτών των τριών ιδιαίτερα σημαντικών έργων που θα γίνουν στη Θεσσαλονίκη τα επόμενα χρόνια και αφορούν την Πλατεία Αριστοτέλους, πλατεία Διοικητηρίου και Λεωφόρο Νίκης, αν προσθέσει κανείς και την ανάπλαση της ΔΕΘ την οποία ως Περιφέρεια στηρίζουμε και θα χρηματοδοτήσουμε αλλά και την ανάπλαση του γηπέδου του ΠΑΟΚ όπου με ευρωπαϊκούς πόρους θα στηρίξουμε, η Θεσσαλονίκη θα αλλάξει πρόσωπο”.
“Όταν αποκτήσει και η πόλη μας μετρό τότε αντιλαμβάνεστε ότι η Θεσσαλονίκη θα γίνει μία πόλη σύγχρονη αλλά και μία πόλη πρότυπο. Αυτός είναι ο στόχος μας και αυτό θα πετύχουμε”, κατέληξε ο Περιφερειάρχης.
Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More