Ανδρ. Ξανθός: Άμεσα θεσμικά μέτρα για τα τρανς άτομα

Στον υπουργό Υγείας, Ανδρέα Ξανθό, παραδόθηκε το πόρισμα της Ομάδας Εργασίας για την υγειονομική κάλυψη των διεμφυλικών ατόμων.

Το πόρισμα εστιάζει στην έμφυλη διάσταση των ιατρικών πράξεων και στην ανάγκη των τρανς ατόμων να λαμβάνουν υπηρεσίες που προορίζονται και για τα δύο φύλα, τα δικαιώματα των μεσοφυλικών ατόμων, καθώς και στη δυνατότητα να καλύπτονται οι θεραπείες φυλομετάβασης.

Σύμφωνα με το υπουργείο, μέσα σε πολύ καλό κλίμα, τα μέλη της επιτροπής – στελέχη του υπουργείου και μέλη του Σωματείου Υποστήριξης Διεμφυλικών – συναντήθηκαν με τον κ. Ξανθό και του εξέφρασαν την ικανοποίησή τους για την πρωτοβουλία του να συστήσει την ομάδα εργασίας και να εστιάσει στα ειδικά προβλήματα πρόσβασης που αντιμετωπίζουν τα τρανς άτομα.

Σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, «για να επιτευχθεί το όραμα της καθολικής κάλυψης, πρέπει να λαμβάνεται ειδική μέριμνα για άτομα που έχουν σοβαρά προβλήματα πρόσβασης, προκειμένου και αυτά να απολαμβάνουν ισότιμα το συνταγματικά κατοχυρωμένο αγαθό της Υγείας. Το υπουργείο Υγείας, αφού μελετήσει το πόρισμα, θα προχωρήσει άμεσα στα κατάλληλα θεσμικά μέτρα ώστε να μπορούν τα τρανς άτομα να καλύπτονται από το σύστημα υγείας όπως και οι υπόλοιποι πολίτες της χώρας».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More