Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Χαλκιδική λόγω ανέμων – Περιοχές χωρίς ρεύμα και τηλέφωνα (ΦΩΤΟ)

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 05:40 το πρωί σε δασική περιοχή στη Σιθωνία Χαλκιδικής.

Η φωτιά εκδηλώθηκε κοντά στο Πλατανίτσι, καίγοντας πευκόφυτη περιοχή. Το έργο της κατάσβεσης δυσχεραίνουν οι ισχυροί άνεμοι που πνέουν και φτάνουν κατά διαστήματα τα 7 μποφόρ.

φωτιά Χαλκιδική

Η κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας είναι πολύ μεγάλη, καθώς στην περιοχή βρίσκονται ήδη 35 πυροσβέστες με 16 οχήματα, καθώς και εθελοντές πυροσβέστες, ενώ οι χερσαίες πυροσβεστικές δυνάμεις ενισχύονται συνεχώς.

Το έργο της πυρόσβεσης αναμένεται να ενισχύσουν από στιγμή σε στιγμή και εναέρια μέσα, καθώς στην περιοχή σπεύδουν τέσσερα αεροσκάφη Καναντέρ.

φωτιά Χαλκιδική

Ο ουρανός στην περιοχή της Σιθωνίας έχει καλυφθεί από καπνούς που είναι ορατοί από μεγάλη απόσταση. Πληροφορίες αναφέρουν ότι στον οικισμό της Σάρτης υπάρχει διακοπή ηλεκτρικού ρεύματος, ενώ δεν λειτουργεί η κινητή τηλεφωνία.

Σύμφωνα με τον διοικητή των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κεντρικής Μακεδονίας, Μανώλη Τσολάκη, «έχουν ενημερωθεί η Πολιτική Προστασία και ο δήμος της περιοχής, προκειμένου να είναι σε αυξημένη ετοιμότητα».

Άλλα πύρινα μέτωπα

Στο μεταξύ, πυρκαγιά ξέσπασε τα ξημερώματα και στην περιοχή του Φιλύρου, του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη, κοντά στο Παιδικό Χωριό SOS. Οι φλόγες πλησίασαν απειλητικά οικίες, ενώ κάτοικοι της περιοχής εγκατέλειψαν προληπτικά τα σπίτια τους.

Στην περιοχή έσπευσαν 45 πυροσβέστες με 21 οχήματα. Σύμφωνα με τη Πυροσβεστική Υπηρεσία, αυτή την ώρα δεν υπάρχει ενεργό μέτωπο φωτιάς.

Στην Επανομή Θεσσαλονίκης ξέσπασε φωτιά σε ξερά χόρτα στη θέση Ραντάρ, όπως επίσης στο δρόμο Χαλκηδόνας – Θεσσαλονίκης, στη γέφυρα του Αξιού.

Σε εξέλιξη βρίσκεται επίσης άλλη μία πυρκαγιά που εκδηλώθηκε σε χορτολιβαδική έκταση στη Βαμβακιά Σερρών. Άμεσα κινητοποιήθηκαν 30 πυροσβέστες με 13 οχήματα και δύο πεζοπόρα τμήματα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More