Αντίδραση της Ομοσπονδίας βόλεϊ για τις μπλούζες με το όνομα «Μακεδονία»

Η Ε.Ο.ΠΕ εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημέρωσε για την αντίδρασή της για την αναφορά «Μακεδονία» στις φανέλες της Βόρειας Μακεδονίας, κατά παράβαση όσων προβλέπονται από την διεθνή Συνθήκη των Πρεσπών μεταξύ της Ελλάδας και της γειτονικής χώρας.

Κατά την παρουσίαση βίντεο από την προετοιμασία της ομάδας ενόψει της διοργάνωσης παρατηρείται ότι οι φανέλες και οι μπλούζες της Εθνικής της Βόρειας Μακεδονίας αναγράφουν σκέτο το όνομα «Μακεδονία», συγκεκριμένα «Volleyball Team Macedonia».

Αυτό προκάλεσε αντιδράσεις ενόψει του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (13-29 Σεπτεμβρίου), με την ελληνική ομοσπονδία να ζητά την τήρηση των συμφωνηθέντων αναφορικά με το όνομα της χώρας, όπως προβλέπεται από τις διεθνείς συνθήκες.

Η ανακοίνωση:

«Η Ελληνική Ομοσπονδία Πετοσφαίρισης ενημέρωσε την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία μέσω και του εκπροσώπου της σε αυτήν Αχιλλέα Μαυρομάτη για το βίντεο το οποίο παρουσιάζει την συμμετοχή της Βόρειας Μακεδονίας στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα ανδρών (12-29/09) και εμφανίζει τους αθλητές με φόρμες που αναγράφουν Volleyball Team Macedonia.

Ο Πρόεδρος της Ε.Ο.ΠΕ. Γιώργος Καραμπέτσος ζήτησε από την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία να τηρηθούν τα συμφωνηθέντα μεταξύ των κυβερνήσεων Ελλάδας και Βόρειας Μακεδονίας ως προς την σωστή ονομασία των γειτόνων μας και σε συνεννόηση με τον Αχιλλέα Μαυρομάτη θα αποσταλεί επίσημη επιστολή για την σωστή ονομασία ενόψει της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More