Αντηλιακό μαλλιών: Το “άγνωστο” must του καλοκαιρινού νεσεσέρ

Τα αντηλιακά σώματος και προσώπου κατέχουν πλέον περίοπτη θέση στο νεσεσέρ κάθε γυναίκας που σέβεται την επιδερμίδα της. Τι γίνεται όμως την προστασία των μαλλιών; Μπορεί οι ακτίνες του ήλιου να μην είναι τόσο βλαβερές για την υγεία των μαλλιών, όσο για εκείνη του δέρματος, ωστόσο δεν παύουν να αλλοιώνουν το χρώμα τους, τα επίπεδα ενυδάτωσης και τη λεία και υφή τους. Αυτός είναι ο λόγος που η προστασία τους με ένα προϊόν με SPF θεωρείται επιτακτική τόσο κατά τη διάρκεια των διακοπών, όσο και κατά τη ζωή στην πόλη.

Οι επιπτώσεις της έκθεσης στον ήλιο

Μπορεί σε πρώτο στάδιο ο ήλιος να χαρίσει φωτεινές ανταύγειες στα μαλλιά, ωστόσο η καθημερινή έκθεση σταδιακά θα θέσει σε κίνδυνο την υγεία τους. Καθώς απολαμβάνετε τις καλοκαιρινές σας διακοπές, οι ακτίνες του θα ξεκινήσουν να στερούν από την τρίχα τη φυσική της υγρασία και τη στιλπνότητά της, ενώ παράλληλα το χρώμα τους θα αρχίσει να ξεθωριάζει. Όλα τα παραπάνω οφείλονται στο γεγονός ότι η UV ακτινοβολία διασπά τις πρωτεΐνες της τρίχας και εξασθενεί το φλοιό της, κάτι το οποίο έχει ως αποτέλεσμα να απορρυθμίζονται οι φυσικοί μηχανισμοί άμυνας.

Η λύση

Από το νεσεσέρ των διακοπών δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να λείπει το αντηλιακό μαλλιών, το οποίο εκτός από το ότι προστατεύει την τρίχα από τις ηλιακές ακτίνες, χαρίζει θρέψη και ενυδάτωση. Για πλήρη προστασία, θα πρέπει να ψεκάζεται στα μήκη και τις άκρες κάθε 2 ώρες. Η εφαρμογή του δε δίνει free pass στις ατελείωτες ώρες ηλιοθεραπείας. Η έκθεση στον ήλιο θα πρέπει να αποφεύγεται τις ώρες που είναι πιο καυτός, δηλαδή 10 το πρωί με 4 το απόγευμα.

Για ακόμα καλύτερη προστασία συνδυαστικά με τη χρήση του αντηλιακού καλό είναι να φοράτε ένα καπέλο ή να τυλίγετε τα μαλλιά σας με ένα μεταξωτό μαντήλι.

Πηγή: harpersbazaar.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More