Αντιδρούν οι δήμοι στην ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων

Οι πρώτες αντιδράσεις για την ακύρωση των καρναβαλικών εκδηλώσεων εκφράστηκαν από Πάτρα, Ρέθυμνο και Ξάνθη, τρεις πόλεις με μεγάλη παράδοση στις παρελάσεις.

«Δεν βλέπω τον λόγο να ακυρωθούν στην πόλη μας οι καρναβαλικές εκδηλώσεις. Μη δημιουργούμε πανικό. Εμείς εδώ δεν έχουμε υπόνοια κρούσματος. Καταλαβαίνετε τι σημαίνει η ακύρωση των εκδηλώσεων για την πόλη μας, για όλους τους ανθρώπους που έχουν δουλέψει, κόστος εκατομμυρίων. Δεν έχω μέχρι στιγμής επίσημη ενημέρωση, η εισήγησή μας ήταν να μην ακυρωθούν. Ωστόσο δεν θα πάρω και την ευθύνη να πάω αντίθετα στις αποφάσεις της κεντρικής διοίκησης. Τι θα κάνουν θα τα κλείσουν όλα; Σινεμά, θέατρα; Να μην δημιουργούμε πανικό στον κόσμο», είπε στο protothema.gr o Δήμαρχος Ρεθύμνου, Γιώργος Μαρινάκης.

Στην Πάτρα

Το δημοφιλέστερο καρναβάλι της χώρας αυτό στην Πάτρα, βρίσκεται στον αέρα, ενώ σύμφωνα με ανθρώπους του Κοινωφελούς Οργανισμού που το διοργανώνει, η ματαίωσή του σημαίνει «καταστροφή» για την πόλη της Πάτρας. H πρόεδρος του Οργανισμού κυρία Κουρή είπε στο protothema.gr ότι: «Περιμένουμε την επίσημη ανακοίνωση από το υπουργείο. Θα βγει ανακοίνωση από το Δήμο Πατρέων σχετικά», ενώ για τις οικονομικές επιπτώσεις επισήμανε «αυτό να το σκεφτεί ο υπουργός και ο πρωθυπουργός».

Σύμφωνα με το thebest.gr στην Πάτρα, το απόγευμα θα πραγματοποιηθεί έκτακτο δημοτικό συμβούλιο, ενώ υπάρχουν ήδη κάποιες ακυρώσεις σε ξενοδοχεία.

Δήμαρχος Ξάνθης: Αν ακυρωθεί το καρναβάλι θα είναι τεράστιο οικονομικό πλήγμα

“Αν ακυρωθεί το καρναβάλι θα είναι τεράστιο οικονομικό πλήγμα για την Ξάνθη”, είπε ο δήμαρχος Ξάνθης,

Ακούστε  όσα είπε ο Δήμαρχος Ξάνθης, Εμ. Τσέπελης, στον ραδιόφωνο του Real fm όπου μεταδόθηκε από τον Super88 radio της Ξάνθης για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας να ακυρωθούν όλες οι αποκριάτικες εκδηλώσεις στη χώρα λόγω του ιού:

Πληροφορίες: protothema.gr, thebest.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More