Απεικόνισαν το G για τη Γενοκτονία των Ποντίων στην Πλατεία Αριστοτέλους (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Σε μια ιδιαίτερη και συγκινητική δράση προχώρησε η Επιτροπή Γενοκτονίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας. με τη δημιουργία – απεικόνιση του επετειακού λογότυπου της εκατονταετίας “G” στην πλατεία Αριστοτέλους, την οποία πλαισίωσε πλήθος κόσμου.

Μετά τον “ανθρώπινο” σχηματισμό του “G”, το πλήθος σχημάτισε και την πρόταση “no more genocides”, στέλνοντας ηχηρό μήνυμα και τιμώντας όσους χάθηκαν με φρικτό τρόπο.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

“Αυτό που διεκδικούμε σαν νεολαία είναι η διεθνής αναγνώριση γιατί είναι ο μοναδικός τρόπος αποτρέψουμε τέτοιους είδους ενέργειες. Εμείς θα κυνηγήσουμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Πλέον δεν μπορεί να υπάρξει καμία δικαιολογία από την πλευρά του υπουργείου Εξωτερικών για να μην μπαίνει στην ατζέντα η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου. Οι δύο λαοί είμαστε φίλοι αλλά με τα καθεστώτα τύπου Ερντογάν δε νομίζω κάποια χώρα της Ευρωπαϊκής Ένωσης να συνομιλεί και να συζητά”, δήλωσε ο Γιάννης Παπαδόπουλος, πρόεδρος της συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της Παμποντιακής Ομοσπονδίας.

Επιπλέον, στην Πλατεία Αριστοτέλους έχει στηθεί ενημερωτικό περίπτερο της Συντονιστικής Επιτροπής Νεολαίας της ΠΟΕ όπου με οπτικοακουστικά και έντυπα θα προβάλλεται η ιστορία και ο πολιτισμός των Ελλήνων του Πόντου και η τραγική τους κατάληξη.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More