ΑΠΘ: Συνάντηση Π. Μήτκα με το νέο πρύτανη Ν. Παπαϊωάννου

Συνάντηση με τον νεοεκλεγέντα Πρύτανη του ΑΠΘ, καθηγητή Νίκο Παπαϊωάννου και τους νέους αντιπρυτάνεις, είχε το πρωί ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Περικλής Μήτκας και οι απερχόμενοι αντιπρυτάνεις.

“Σε ιδιαίτερα φιλικό κλίμα”, όπως επισημαίνεται από την πρυτανεία “συζητήθηκαν συνοπτικά σημαντικά τρέχοντα θέματα του Πανεπιστημίου, καθώς και η διαδικασία της επικείμενης ενδελεχούς ενημέρωσης των νέων Πρυτανικών Αρχών, που θα πραγματοποιηθεί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού”.

Νωρίτερα, ο νέος Πρύτανης του ΑΠΘ, απέστειλε μήνυμα προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας. “Είμαι βαθύτατα συγκινημένος για την εμπιστοσύνη που μου δείξατε, εκλέγοντάς με Πρύτανη στο Πανεπιστήμιό μας. Η εμπιστοσύνη αυτή θα είναι για μένα οδηγός στα δύσκολα, που γνωρίζω πως θ’ αντιμετωπίσω στην θητεία μου”, ανέφερε στο μήνυμα του ο κ Παπαϊωάννου.

“Θέλω να ευχαριστήσω προσωπικά και από βάθους καρδιάς τον καθένα και την καθεμία από εσάς και να σας διαβεβαιώσω ότι δεν θα διαψεύσω τις προσδοκίες σας. Θα παραμείνω ο συνάδελφος που γνωρίσατε όλη αυτή την περίοδο και σας υπόσχομαι πως θα τον έχετε πάντα δίπλα σας. Συγχαίρω τον ανθυποψήφιό μου καθηγητή Θεόδωρο Λαόπουλο για το επίπεδο της αντιπαράθεσης που είχαμε και καλώ όλα τα μέλη της Πανεπιστημιακής Κοινότητας να δώσουμε μαζί τη μάχη για το Πανεπιστήμιο που μας αξίζει”, επισήμανε, καταλήγοντας: “Θα ήταν παράλειψη αν δεν συνέχαιρα τους υποψηφίους αναπληρωτές πρύτανη, ιδιαίτερα δε τους εκλεγέντες μεταξύ αυτών Χαράλαμπο Φείδα, Ανδρέα Γιαννακουδάκη, Στράτο Στυλιανίδη και Δημήτρη Κωβαίο, με τους οποίους είμαι βέβαιος πως θα ζήσουμε συναρπαστικές στιγμές στην κοινή μας προσπάθεια να κάνουμε πράξη όσα σας υποσχεθήκαμε”.

“Το μήνυμα του απερχόμενου πρύτανη”

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, απέστειλε σε όλα τα μέλη του Ιδρύματος μήνυμα για τη διεξαγωγή και το αποτέλεσμα των χθεσινών πρυτανικών εκλογών: “Εκ μέρους των Πρυτανικών Αρχών του ΑΠΘ συγχαίρω θερμά τον νέο Πρύτανη, Νίκο Παπαϊωάννου, και τους νέους Αντιπρυτάνεις Χαράλαμπο Φείδα, Δημήτρη Κωβαίο, Ανδρέα Γιαννακουδάκη και Στράτο Στυλιανίδη, για την εκλογή τους στη Διοίκηση του Πανεπιστημίου μας. Συγχαίρω ακόμη όλες και όλους τους υποψηφίους για τον αγώνα που έδωσαν και την προσπάθεια που κατέβαλαν και, κυρίως, για τη διάθεσή τους να προσφέρουν στο Αριστοτέλειο, στη συνεχιζόμενη δύσκολη περίοδο που διανύουμε”, ανέφερε κ. Μήτκας, εκφράζοντας ευχαριστίες “για το υψηλό ποσοστό συμμετοχής σας στις φετινές Πρυτανικές Εκλογές, που καταδεικνύει τη συμμετοχικότητα που διακρίνει το Πανεπιστήμιό μας και το ποιόν των ανθρώπων του, που το έχουν αναδείξει σε ένα σπουδαίο και ανταγωνιστικό Πανεπιστήμιο”.

“Ευχαριστώ θερμά τα μέλη της Κεντρικής και των επιμέρους Εφορευτικών Επιτροπών, καθώς και τις αρμόδιες υπηρεσίες της Κεντρικής Διοίκησης για τη συνεισφορά τους στην ομαλή διεξαγωγή των εκλογών. Εύχομαι υγεία, καλή δύναμη και καλή επιτυχία στις νέες Πρυτανικές Αρχές, ώστε να ανεβάσουν το Πανεπιστήμιό μας ακόμη ψηλότερα, στο νέο διαμορφούμενο χάρτη της Ανώτατης Εκπαίδευσης στην Ελλάδα, αλλά και στο διεθνές στερέωμα, προς όφελος των νέων και της χώρας μας”, επισήμανε ο κ.Μήτκας.

“Συγχαρητήρια στον νέο πρύτανη από τον ανθυποψήφιό τους στις εκλογές”

“Το ΑΠΘ εξέλεξε κατά τη χθεσινή εκλογική διαδικασία, με μεγάλη συμμετοχή των μελών του, τη νέα διοίκηση για την επόμενη τριετία. Συγχαίρω τον νέο Πρύτανη και τους νέους Αντιπρυτάνεις για την εκλογή τους και εύχομαι δύναμη, ψυχραιμία και φρόνηση για να επιτύχουν στο δύσκολο έργο που θα αναλάβουν”, ανέφερε στο μήνυμά του προς την πανεπιστημιακή κοινότητα ο ανθυποψήφιος του κ. Παπαϊωάννου στις πρυτανικές εκλογές, καθηγητής Φυσικής της Σχολής Θετικών Επιστημών, Θεόδωρος Λαόπουλος.

“Προσωπικά έθεσα στη διάθεση του ΑΠΘ τη διαθεσιμότητα μου και μια πρόταση για τον τρόπο διοίκησής του, η οποία δεν έτυχε της επιλογής της πλειοψηφίας των μελών του. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη του εκλογικού σώματος που επέλεξαν με την ψήφο τους την πρόταση αυτή, και κυρίως αυτούς που τη στήριξαν ενεργά και την συνδιαμόρφωσαν μαζί μου στη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου. Σήμερα, μετά τις εκλογές, όλη η κοινότητα του πανεπιστημίου μας χρειάζεται να βρίσκεται στη διάθεση της νέας διοίκησης για “Νέες Πρωτοβουλίες και Σύνθεση Δυνάμεων” στην επόμενη περίοδο”, επισήμανε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More