ΑΠΘ: Φοιτητές έστησαν υπαίθρια αγορά για το 1o Flea Market (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Μια πρωτότυπη και ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα δράση λαμβάνει χώρα από σήμερα το πρωί στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Μια υπαίθρια αγορά, αποτελούμενη από φοιτητικές ομάδες, έχει στηθεί στον περιβάλλοντα χώρο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Πρόκειται για το 1ο Flea Market του ΑΠΘ που ξεκίνησε στις 11.00 το πρωί της Τετάρτης και θα διαρκέσει μέχρι και το μεσημέρι της Πέμπτης. Οι φοιτητικές ομάδες που δίνουν το παρών είναι 31 και η θεματολογία τους είναι ο εθελοντισμός, οι τέχνες και ο αθλητισμός. Στόχος του Flea Market είναι να γίνουν οι φοιτητικές ομάδες γνωστές στην ευρύτερη πανεπιστημιακή κοινότητα, η ενίσχυση των δράσεών τους και η ενεργοποίηση νέων φοιτητών, προκειμένου να ασχοληθούν ενεργά με αυτές.

Το ThessToday.gr βρέθηκε στο προαύλιο της Κεντρικής Βιβλιοθήκης του ΑΠΘ και μίλησε με τις φοιτητικές ομάδες που συμμετέχουν στην ενδιαφέρουσα αυτή δράση.

Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι για τη συγκεκριμένη δράση. Ελπίζουμε το Flea Market να γίνει θεσμός“, ανέφερε χαρακτηριστικά Μέλος της Πανελλήνιας Οργάνωσης φοιτητών Ιατρικής.
Μέχρι στιγμής μου φαίνεται μια παρά πολύ καλή ιδέα. Θέλουμε να γίνει και του χρόνου“, σημείωσε μέλος του Μη Κυβερνητικού Οργανισμού Νεολαίας “AEGEE”.

Να σημειωθεί πως οι πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ και ιδιαίτερα ο Ειδικός Λογαριασμός Κονδυλίων Έρευνας του ΑΠΘ στηρίζουν οικονομικά και ηθικά τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία του Γραφείου Συντονισμού Εθελοντών και Φοιτητικών Δράσεων του ΑΠΘ.

Το ThessToday.gr επικοινώνησε με τον αντιπρύτανη Έρευνας και Δια Βίου Εκπαίδευσης, Ευστράτιο Στυλιανίδη, ο οποίος σημείωσε πως το Flea Market θα γίνει θεσμός για το ΑΠΘ: “Οι στόχοι που έχουμε θέσει για το Flea Market είναι πολλαπλοί. Πρόκειται για μια πρωτοβουλία να κινητοποιήσουμε τους φοιτητές μας. Έχουμε πάρα πολλές εθελοντικές φοιτητικές ομάδες στο ΑΠΘ. Στο συγκεκριμένο Flea Market θα βρίσκονται 31 ομάδες, οι οποίες χωρίζονται σε τρεις μεγάλες κατηγορίες. Τις εθελοντικές, τις καλλιτεχνικές και τις αθλητικές. Έχουμε θέματα φυσικής, περιβάλλοντος, διαστήματος, κινητικότητας φοιτητών, καλλιτεχνικών. Υπάρχει ευρύ φάσμα. Αυτά τα παιδιά χρειάζονται την υποστήριξή μας. Παράγουν διάφορα πράγματα και θέλουμε να τους δώσουμε την ευκαιρία να διαφημιστούν στην ακαδημαϊκή κοινότητα. Η δεύτερη πτυχή, και πιο ουσιαστική, είναι η γνωριμία με τις ομάδες αυτές. Τρίτη διάσταση του Flea Market είναι η παρότρυνση νέων φοιτητών να ενεργοποιηθούν σε αυτές τις ομάδες. Το Flea Market θα γίνει θεσμός. Επιδίωξή μας είναι το επόμενο Flea Market να γίνει τα Χριστούγεννα του 2020. Το ΑΠΘ στηρίζει τις φοιτητικές του ομάδες“, σημείωσε χαρακτηριστικά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More