“Αποκαλυπτήρια” για τον πρώτο συρμό του μετρό Θεσσαλονίκης (ΦΩΤΟ+VIDEO)

Ιστορική ημέρα για το μετρό Θεσσαλονίκης καθώς λίγο μετά τις 11 το πρωί στο αμαξοστάσιο της Πυλαίας πραγματοποιήθηκαν τα αποκαλυπτήρια του πρώτου συρμού, ο οποίος έφτασε τα ξημερώματα της Τετάρτης στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Ναπολέων Παπαδόπουλος

Ειδικότερα, τα δύο από τα τέσσερα βαγόνια του πρώτου συρμού ακούμπησαν ράγες καθώς αφέθηκαν από τον τράκτορα που τα μετέφερε στις ράγες του αμαξοστάσιου της Πυλαίας.

Το παρών στην παρουσίαση του πρώτου συρμού έδωσε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, Χρήστος Σπίρτζης, ο πρόεδρος της Αττικό Μετρό ΑΕ, Γιάννης Μυλόπουλος, η υποψήφια δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΘ Ιωάννης Τσιωνάς και ο πρόεδρος του ΟΑΣΘ Στυλιανός Παππάς. Μάλιστα επιβιβάστηκαν στον συρμό μόλις εκείνος πάτησε στις ράγες, αποτελώντας έτσι τους πρώτους επιβάτες του μετρό Θεσσαλονίκης.

Επιπλέον στην εκδήλωση παρευρέθηκαν πολλοί μηχανικοί της Αττικό Μετρό ΑΕ, καθώς και Ιταλοί μηχανικοί από το εργοστάσιο της Hitachi, όπου προέρχεται ο συρμός.

Πρώτος επιβιβάστηκε στο συρμό ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών. Να σημειωθεί πως ο πρώτος συρμός αποτελείται από τέσσερα βαγόνια συνολικού μήκους άνω των 51 μέτρων (περίπου 13 μέτρων το καθένα) και ξεκίνησε εδώ και αρκετές ημέρες το… ταξίδι του από το από το Ρέτζιο Ντι Καλάμπρια μέχρι τη Θεσσαλονίκη, όπου και έφτασε στις 5.30 τα ξημερώματα της Τετάρτης.

Δηλώσεις αμέσως μετά έκανε ο Γιάννης Μυλόπουλος, δηλώνοντας μεταξύ άλλων: “Είναι μια δικαίωση για εμάς που δουλέψαμε σκληρά. Είναι μια ιστορική μέρα, αλλάζουμε σελίδα και στο Μετρό”.

Δείτε αναλυτικά όσα είπε:

Δείτε σχετικές φωτογραφίες και βίντεο από το thesstoday.gr:

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More