Αποστολάκης: Υπήρξε κίνδυνος να φθάσουμε σε νέα Ίμια

Στους έντονους διαλόγους που είχε με τον Τούρκο υπουργό Εθνικής Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, αναφέρθηκε ο πρώην υπουργός, Ευάγγελος Αποστολάκης, λέγοντας πως υπήρξε πολλές φορές ο κίνδυνος να φθάσουμε σε ένα θερμό επεισόδιο όπως αυτό των Ιμίων.

Ο πρώην υπουργός δήλωσε ότι η Τουρκία δεν έχει κρύψει ποτέ τις προθέσεις της για το Αιγαίο και την ανατολική Μεσόγειο, με συνεχείς αναφορές περί «Γαλάζιας πατρίδας» κι απώτερος στόχος του είναι να ανατρέψει το ενεργειακό πρόγραμμα της Κύπρου.

Ο πρώην υπουργός Εθνικής Άμυνας, αποκάλυψε ότι κατά διαστήματα υπήρξε ένταση σε διαλόγους που είχε με τον ομόλογο του Χουλουσί Ακάρ, τονίζοντας του ότι η τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο δεν οδηγεί πουθενά, αλλά ήταν υποχρεωμένος να διατηρήσει ένα κανάλι επικοινωνίας που λειτουργούσε ως δίαυλος ασφαλείας.

«Αν η ελληνική πλευρά δεν είχε επιδείξει την απαραίτητη ψυχραιμία και είχε τσιμπήσει στις προκλήσεις των Τούρκων, οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Αποστολάκης.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More