Αποχώρησε από την Apple ο Jony Ive – Δημιουργεί δική του εταιρεία

Έπειτα από 30 χρόνια συνεργασίας ο Jony Ive αποφάσισε να αποχωρήσει από την Apple με σκοπό να δημιουργήσει την δική του εταιρεία. Ο Jony ήταν ο επικεφαλής σχειαστής αρκετών προϊόντων της Apple τόσο της iPhone όσο και της iPad σειράς.

Η καριέρα του Jony ξεκινάει το 1992 όπου εντάχθηκε στο δυναμικό της Apple στον τομέα του βιομηχανικού σχεδιασμού της εταιρείας. Εργάστηκε στην δημιουργία της δεύτερης γενιάς προσωπικού ψηφιακού βοηθού Newton και το MessagePad. Το 1997 πήρε προαγωγή από τον Steve Jobs και έγινε ο Senior Vice Precident of Industrial design.

Ο Jony φεύγοντας από την Apple θα ξεκινήσει την δική του εταιρεία σχεδιασμού, με την Apple να ανήκει στην λίστα των πρώτων πελατών.

Ο Jony Ive συνέβαλε στον σχεδιασμό αρκετών προϊόντων της iMac σειράς υπολογιστών και πιο συκγκεκριμένα τα G3, G5 μοντέλα. Επίσης, σχεδίασε το πρώτο iPod που κυκλοφόρησε το 2001 με την αμέσως επόμενη έκδοση του MP3 player, iPod Mini να κυκλοφορεί το 2004.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More