Από σήμερα σε λειτουργία τα διόδια στο Στρυμονικό – Πόσο θα κοστίζουν

Σε λειτουργία μπαίνουν από σήμερα, Τετάρτη 15 Ιανουαρίου 2020, τα διόδια στο Στρυμονικό και έτσι σταματούν οι δωρεάν διελεύσεις για όσους κινούνται στον οδικό άξονα Θεσσαλονίκης – Σερρών.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Σύμφωνα με το σχετικό ΦΕΚ, το κόστος διέλευσης για τα δίκυκλα είναι 0,70 ευρώ, για τα ΙΧ είναι 1 ευρώ και για τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες το κόστος είναι στα 2,50 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά με περισσότερους από τέσσερις άξονες είναι στα 3,50 ευρώ.

Μάλιστα, εάν συνυπολογιστεί το κόστος από τα διόδια του Προμαχώνα, τότε η επιβάρυνση για τους οδηγούς θα είναι μεγαλύτερη. Συγκεκριμένα, το συνολικό κόστος που θα καταβάλουν οι οδηγοί προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση για τα δίκυκλα είναι στα 2,10 ευρώ, για τα ΙΧ στα 3 ευρώ, ενώ για τα φορτηγά με λιγότερους από τέσσερις άξονες 7,50 ευρώ και για τα φορτηγά με περισσότερους από τέσσερις άξονες στα 10 ευρώ.

Ο διευθύνων σύμβουλος της “Εγνατία Οδός Α.Ε.” Κώστας Κουτσούκος δήλωσε στο ThessToday.gr ότι τα δοκιμαστικά ήταν όλα επιτυχημένα. “Κάναμε δοκιμαστικά τις τελευταίες τρεις μέρες και όλα πήγαν τέλεια”.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More