Αρσένης: Να δημοσιευτεί η μελέτη επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων στη Βενιζέλου

Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε ο Βουλευτής του ΜέΡΑ25 της Β2 Περιφέρειας Αθηνών Κρίτων Αρσένης, ζητώντας τις ακόλουθες μελέτες από το Υπουργείο Πολιτισμού και το Υπουργείο Υποδομών:

  • Τη μελέτη της Αττικό Μετρό που προβλέπει την απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαίων για την κατασκευή του σταθμού.
  • Τη μελέτη για τον επανασχεδιασμό του Σταθμού Βενιζέλου.
  • Τη μελέτη για την in situ διατήρηση αρχαιολογικών ευρημάτων του σταθμού Βενιζέλου του Μετρό Θεσσαλονίκης.

Υπενθυμίζουμε, ότι στα τέλη του περασμένου έτους, το ΚΑΣ αποφάσισε να υιοθετήσει νέα πρόταση της εταιρείας Αττικό Μετρό για το σταθμό Βενιζέλου στο Μετρό Θεσσαλονίκης, με την οποία προκρίνεται η μέθοδος απόσπασης και επανατοποθέτησης των αρχαιοτήτων.

Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά ο Κρίτων Αρσένης:

«Μας μιλάνε για απόσπαση και επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων στο Σταθμό Βενιζέλου. Μετά το φιάσκο στο σταθμό Αγίας Σοφίας, που απλά ανακοινώσανε ότι τα αρχαία δεν χωράνε τελικά στον σταθμό και δεν θα επανατοποθετηθούν, είναι εύλογο να ζητάει η κοινωνία να δει την μελέτη επανατοποθέτησης. Αν δεν υπάρχει πρόθεση επανατοποθέτησης, ας γίνει ρητή τώρα, πριν την απόσπαση. Για να πάρει η κοινωνία της Θεσσαλονίκης και ο κάθε κάτοικος ξεχωριστά θέση απέναντι στις επιλογές της κυβέρνησης.»

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More