Αρχαιολόγοι: Απεργία αν γίνει η απόσπαση των αρχαίων από τον σταθμό Βενιζέλου

Σε απεργία θα προχωρήσουν οι αρχαιολόγοι αν αποφασιστεί να γίνει η απόσπαση των αρχαίων από το σταθμό Βενιζέλου σύμφωνα με την εκπρόσωπο του συλλόγου Αρχαιολόγων Δέσποινα Κουτσούμπα.

Η κ. Κουτσούμπα είπε “αν το δημοτικό συμβούλιο θέλει να αποφασίσει ότι στηρίζει τη λύση της απόσπασης και επανατοποθέτησης να ξέρει ότι αποφασίζει καθυστερήσεις διότι εμείς θα προσφύγουμε ξανά στο συμβούλιο επικρατείας. Δεν θέλουμε να το κάνουμε αυτό αλλά θέλουμε να παραδώσουμε έναν υπέροχο αρχαιολογικό χώρο, σε έναν ωραίο σταθμό”.

Στη συνέχεια σημείωσε πως υπάρχει τεχνική λύση για την κατά χώρα ανάδειξη των αρχαιοτήτων. “Για ποιο λόγο να γυρίσουμε στο 2014; Για ποιο λόγο να διχαστεί ξανά η πόλη; Τώρα η πόλη ξαναδιχάζεται” είπε η εκπρόσωπος των αρχαιολόγων.

Τέλος, η κ. Κουτσούμπα ανέφερε ότι θα υπάρξει πρόβλημα αυθεντικότητας αν γίνει η απόσπαση και η επανατοποθέτηση των αρχαιοτήτων.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More