Αυτή είναι η νέα διοίκηση της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας (VIDEO)

Το νέο μοντέλο διοίκησης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας παρουσίασε ο Περιφερειάρχης, Απόστολος Τζιτζικώστας.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

“Πάνω απ’ όλα βάζουμε το συμφέρον των συμπολιτών μας, του τόπου μας και των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Έτσι, με τη συνεργασία πετυχαίνουμε καλύτερα αποτελέσματα και κατακτούμε πιο εύκολα και πιο γρήγορα τους στόχους μας. Πραγματικός μας αντίπαλος είναι μόνο τα προβλήματα, διαρκής στόχος, δε, είναι να δίνουμε λύσεις. Λύσεις που κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα και την ποιότητα ζωής των πολιτών. Αυτή είναι η σταθερή πορεία που έχουμε χαράξει όλα αυτά τα χρόνια και έτσι θα συνεχίσουμε στην περιφέρεια της κεντρικής Μακεδονίας” ανάφερε ο κ. Τζιτζικώστας.

Η νέα διοίκηση θα αποτελείται από 7 αντιπεριφερειάρχες περιφερειακών ενοτήτων, 6 θεματικούς αντιπεριφερειάρχες και 3 τομεάρχες. Αναπληρώτρια περιφερειάρχης αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.

“Το σχήμα αυτό που θα εφαρμοστεί για πρώτη φορά διαθέτει σημαντικά πλεονεκτήματα. Πρώτον, έχουμε ισχυρές και εστιασμένες διοικήσεις στις επτά περιφερειακές ενότητες και αξιοποιούμε τα σημαντικά, συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει η κάθε μία από αυτές. Δεύτερον, έχουμε θεματικές ενότητες οριζόντιας πολιτικής χάραξης που μας επιτρέπει να αθροίσουμε δυνάμεις και να αξιοποιούμε ενιαία και συνδυαστικά ως Περιφέρεια τις μεγάλες δυνατότητες του τόπου μας. Τρίτον, έχουμε τομής αιχμής στους οποίους εστιάζουμε τα επόμενα χρόνια, αξιοποιώντας παράλληλα και τις δομές της κεντρικής Μακεδονίας”, είπε ο κ. Τζιτζικώστας.

“Σε όλους εσάς τους νέους Αντιπεριφερειάρχες και Τομεάρχες, εύχομαι καλή επιτυχία και καλή δύναμη στο δύσκολο έργο που έχουμε μπροστά μας. Ο καθένας ξεχωριστά αλλά και όλοι μαζί, καλούμαστε να τιμήσουμε τη στήριξη και την εμπιστοσύνη των πολιτών της Κεντρικής Μακεδονίας. Να φανούμε αντάξιοι της επιλογής τους. Να ανταποκριθούμε στην εμπιστοσύνη τους. Από σήμερα κιόλας, χωρίς να χαθεί ούτε μία ημέρα, εργαζόμαστε σκληρά για να απαντήσουμε στις προκλήσεις που έχουμε μπροστά μας. Και όλοι μας κρινόμαστε καθημερινά και αυστηρά. Δουλειά, δουλειά, δουλειά. Σκληρή δουλειά με αποτελέσματα, παραγωγή έργου και λύσεις. Με συλλογικότητα χωρίς ιδιοτέλειες και εγωισμούς. Με ταχύτητα, συνέπεια και μεθοδικότητα. Με στόχους και συγκεκριμένα χρονοδιαγράμματα, από τα οποία σας ζητώ να μην παρεκκλίνουμε. Με λίγα λόγια και πολλές πράξεις. Με ανοιχτές πόρτες για όλους και πρώτα απ’ όλα για τους πολίτες. Με απόλυτη διαφάνεια, καθώς καμία σκιά δεν είναι και δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή και αυτό το καθιστώ απόλυτα σαφές και ξεκάθαρο. Εργαζόμαστε ως ομάδα με πνεύμα και νοοτροπία συνεργασίας. Συνεργασίας μεταξύ των Αντιπεριφερειαρχών και των Τομεαρχών με τους Περιφερειακούς Συμβούλους όλων των παρατάξεων του Περιφερειακού Συμβουλίου, με τους 38 Δημάρχους, με όλους τους θεσμούς και τους φορείς της Κεντρικής Μακεδονίας και της χώρας. Ο στόχος μας είναι να οικοδομήσουμε μία ισχυρή, σύγχρονη και ανθρώπινη Περιφέρεια. Να χτίσουμε την Κεντρική Μακεδονία του 2030. Και θα τα καταφέρουμε! Καλή δουλειά. Καλή επιτυχία”, κατέληξε ο κ. Τζιτζικώστας.

Το νέο σχήμα διοίκησης

Αντιπεριφερειάρχες περιφεριακών ενοτήτων

Μητροπολιτική ενότητα Θεσσαλονίκης – αντιπεριφερειάρχης Βούλα Πατουλίδου
Περιφερειακή ενότητα Ημαθίας – αντιπεριφερειάρχης Κώστας Καλαϊτζίδης
Περιφερειακή ενότητα Κιλκίς – Ανδρέας Βεργίδης
Περιφερειακή ενότητα Πέλλας – αντιπεριφερειάρχης Ιορδάνης Τζαμτζής
Περιφερειακή ενότητα Πιερίας – αντιπεριφερειάρχης Σοφία Μαυρίδου
Περιφερειακή ενότητα Σερρών – αντιπεριφερειάρχης Παναγιώτης Σπυρόπουλος
Περιφερειακή ενότητα Χαλκιδικής – αντιπεριφερειάρχης Γιάννης Γιώργος

Θεματικοί αντιπεριφερειάρχες

Αντιπεριφερειάρχης Οικονόμων και προγραμματισμού – Αθηνά Αηδονά
Αντιπεριφερειάρχης ανάπτυξης και περιβάλλοντος – Κώστας Γιουτίκας
Αντιπεριφερειάρχης υποδομών και δικτύων – Πάρις Μπίλλιας
Αντιπεριφερειάρχης μεταφορών και επικοινωνιών – Στάθης Αβραμίδης
Αντιπεριφερειάρχης αγροτικής οικονομίας – Σωτήρης Μπάτος
Αντιπεριφερειάρχης δημόσιας υγείας – Χρήστος Μήττας

Οι τρεις τομεάρχες

Τομεάρχης τουρισμού – Αλέξανδρος Θάνος
Τομεάρχης πολιτισμού – Κατερίνα Περιστέρη
Τομεάρχης κοινωνικής αλληλεγγύης – Δημήτρης Ασλανίδης

Αναπληρώτρια Περιφερειάρχης αναλαμβάνει η Αθηνά Αηδονά.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More