Αφράτα, γλυκά ψωμάκια με κρέμα σιμιγδάλι.

πρόταση του σεφ Fanis Kassoulas

ΥΛΙΚΑ
Για τη ζύμη
500γρ. αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά σε σκόνη
50γρ. ζάχαρη
μία πρέζα αλάτι
2 αυγά
125μλ. γάλα χλιαρό
100γρ. λιωμένο βούτυρο

Για την κρέμα
60γρ. κρέμα άνθος αραβοσίτου βανίλιας
750μλ. γάλα
100γρ. ζάχαρη
μαρμελάδα βερύκοκο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σ’ ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά. Προσθέτουμε τα αυγά,
την ζάχαρη, το αλάτι, το βούτυρο και το γάλα. Ζυμώνουμε την ζύμη
για 10 λεπτά.

Την τοποθετούμε σε ελαφρώς λαδωμένο μπώλ,
τυλίγουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσεi.

Σ’ ένα φλυτζάνι διαλύουμε 50 μλ. γάλα και άνθος αραβοσίτου.
Ζεσταίνουμε το υπόλοιπο γάλα με την ζάχαρη.

Προσθέτουμε το μίγμα που ετοιμάσαμε στο ζεστό γάλα ανακατεύοντας γρήγορα.
Ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η κρέμα.

Kαι αφήνουμε να κρυώσει.

Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα ορθογώνιο περίπου 40 με 60 εκ.
Απλώνουμε από πάνω την κρέμα μας και μουλιασμένες σταφίδες.

Τυλίγουμε σε ρολό από την κοντή πλευρά.
Κόβουμε το ρολό με κοφτερό μαχαίρι σε φέτες 2.5 εκ. πάχος.

Απλώνουμε τα ψωμάκια σε ένα ταψάκι και τις αφήνουμε για 30 λεπτά
να ξεκουραστούν. Ψήνουμε στους 190- 200 βαθμούς μέχρι να κοκκινήσουν

Ζεσταίνουμε την μαρμελάδα. Μόλις βγάλουμε τα ψωμάκια από το φούρνο,
αμέσως με ένα πινέλο το αλείφουμε με τη μαρμελάδα.

ΠΑΡΑΛΑΓΓΗ ΜΕ ΚΡΕΜΑ ΣΙΜΙΓΔΑΛΙ
ΥΛΙΚΑ
1/2 λίτρο γάλα 1.5%
4 κουταλιές σούπας σιμιγδάλι
Λίγο ξύσμα λεμόνι
Μια βανίλια
1/2 κουταλάκι γλυκού μπεκιν
4-5 κουταλιές σούπας περίπου Ζάχαρη ανάλογα με τα γούστα μας

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γάλα να βράσει. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι και την βανιλια με το ξυσμα ,ζάχαρη και ανακατεύουμε λίγο, σβήνουμε το μάτι της κουζίνας. Αφήνουμε λίγο να φουσκώσει το σιμιγδαλι.

Το παίρνουμε από το μάτι της κουζίνας και βάζουμε την κατσαρόλα μεσα σε κρύο νερό ,ρίχνουμε και το μπεικιν, ανακατεύουμε με το μίξερ στο δυνατό και χτυπάμε για 5 λεπτα ώσπου να φουσκώσει και να γίνει μια ωραία αφράτη κρέμα, αν χρειαστεί ρίχνουμε λίγο γάλα.

Αν θελουμε Βάζουμε το μείγμα στον Κουβά του μίξερ και αφήνουμε να το χτυπηση το μίξερ.
Μπορούμε να μοιράσουμε την κρέμα και να βάλουμε μεσα μερέντα ή κακάο, έτσι θα έχουμε μια σοκολατώδη κρέμα.

Μπορούμε να γεμίσουμε με την κρέμα αυτή και τούρτες.
Μπορούμε να την συνοδεψουμε και με κομπόστα από διάφορα φρούτα

Τη σερβίρουμε σε ποτήρια και ανάμεσα μπορούμε να βάλουμε διάφορα πράγματα, όπως κομπόστα από φρούτα, ή μπισκότα ή σοκολάτα ή ό,τι άλλο θέλουμε εμείς.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο