Αφράτο κέικ με ινδική καρύδα χωρίς αυγά και βούτυρο

Φτιάχνεται πανεύκολα και αποτελεί το ιδανικό σνακ για κάθε στιγμή!

Υλικά

150 γρ. ινδική καρύδα

250 γρ. αλεύρι

200 γρ. γιαούρτι

70 ml. σησαμέλαιο

200 γρ. ζάχαρη

4 κουταλιές της σούπας γάλα

1 κουταλιά της σούπας baking powder

1 κουταλάκι του γλυκού υγρή βανίλια

1 κουταλάκι του γλυκού ξύσμα λεμονιού

Οδηγίες

Σε ένα ταψί  απλώνουμε την καρύδα και την βάζουμε στον φούρνο για 5 λεπτά μέχρι να πάρει χρώμα.

Προσθέτουμε σε ένα μπολ το γιαούρτι, το σησαμέλαιο, τη ζάχαρη, τη βανίλια, το γάλα, το ξύσμα λεμονιού και ανακατεύουμε. Ύστερα προσθέτουμε την καρύδα.

Προσθέτουμε στο μίγμα, το αλεύρι και το banikg powder ζυμώνουμε και στη συνέχεια μεταφέρουμε το μίγμα σε φόρμα για κέικ. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More