Αύριο το πρωί στην κυκλοφορία ο ποδηλατόδρομος στη Λ. Νίκης (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Στην τελική ευθεία μπαίνει η δημιουργία του ποδηλατόδρομου στη Λεωφόρο Νίκης, στη Θεσσαλονίκη.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Μισιρλή

Συνεργεία του δήμου ξεκίνησαν χθες την ασφαλτόστρωση και στη συνέχεια προχώρησαν στις διαγραμμίσεις. Μάλιστα, σήμερα τοποθετήθηκαν και τα πασαλάκια για την ασφάλεια των ποδηλάτων.

Όπως δήλωσε στο Thesstoday.gr ο συνεργάτης του δημάρχου σε θέματα τεχνικών έργων, Δημήτρης Μήτρου ο ποδηλατόδρομος πρόκειται να δωθεί στη κυκλοφορία αύριο το πρωί. Ωστόσο, κάποιοι ξεκίνησαν να κάνουν ποδήλατο από σήμερα στον νέο ποδηλατόδρομο.

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων γίνεται στο πλαίσιο των μέτρων που έχουν προβλεφθεί για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού και την απόδοση μέρους του δημόσιου χώρου στους πολίτες.

Σήμερα ξεκίνησαν και τα έργα στη Λεωφόρο Κ.Καραμανλή, όπου και εκεί θα δημιουργηθεί ποδηλατόδρομος στη δεξιά λωρίδα και στις δύο κατευθύνσεις του δρόμου.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας σε χθεσινές δηλώσεις του σε δημοσιογράφους είπε ότι η πόλη θα έχει μέχρι τις 30 Νοεμβρίου ένα προσωρινό δίκτυο και στη συνέχεια θα αξιολογηθεί αν θα γίνει μόνιμο.

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More