Βίτσας: Κανένα δικαίωμα στον Μηταράκη να κάνει τέτοιες δηλώσεις – Ο ΟΗΕ δίνει τα επιδόματα

Το θέμα της καταβολής των όποιων επιδομάτων αφορά το υπουργείο Εργασίας και στις περισσότερες περιπτώσεις την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, αναφέρθηκε σε συνέντευξη του Δημήτρη Βίτσα, αντιπροέδρου της Βουλής και πρώην υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, στη δημόσια τηλεόραση της ΕΡΤ.

“Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Μηταράκης σαν υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Το θέμα της καταβολής των όποιων επιδομάτων αφορά το υπουργείο Εργασίας και στις περισσότερες περιπτώσεις την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ”, υπογράμμισε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Βίτσας.

“…Η παραφιλολογία από την πλευρά ορισμένων όσο αφορά τα επιδόματα των προσφύγων και μεταναστών αποτελεί το pic του ξενοφοβικού λόγου.

Για τον Έλληνα πολίτη έχουμε μια σειρά επιδόματα που δίνονται από το κράτος και τα οποία πρέπει να τα εξασφαλίζουμε ώστε να διευκολύνεται η ζωή του.

Δεν έχει κανένα δικαίωμα ο κ. Μηταράκης σαν υπουργός Μετανάστευσης και Ασύλου να κάνει τέτοιες δηλώσεις. Το θέμα της καταβολής των όποιων επιδομάτων αφορά το υπουργείο Εργασίας και στις περισσότερες περιπτώσεις την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.

Μιλάμε για ανθρώπους που έχουν πάρει άσυλο και όχι για ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση ασύλου.

Οι άνθρωποι λοιπόν αυτοί, πρέπει να μπουν σε ένα ενταξιακό πρόγραμμα όπως για παράδειγμα είναι το πρόγραμμα ‘ΗΛΙΟΣ’ και για 6 μήνες θα πρέπει να τους παρέχονται οι υλικές προϋποθέσεις ώστε να ολοκληρώνουν αυτό το πρόγραμμα.

Τα χρήματα έρχονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και δεν σπαταλά το Ελληνικό κράτος ούτε ένα ευρώ από τον κρατικό προϋπολογισμό.

Αυτές οι ευκολίες πρέπει να δίνονται γιατί και την Ελληνική οικονομία ενισχύουν και τον ανθρωπισμό της Ελληνικής κοινωνίας εκφράζουν και ακόμα περισσότερο, βοηθούν στην συνοχή των πόλεων και των χωριών, γιατί δεν θα έχουμε ανθρώπους που θα λιμοκτονούν και θα είναι άστεγοι.

Μετά το εξάμηνο αυτός που έχει άσυλο έχει συγχρόνως και όλα τα δικαιώματα του πολίτη και μπορεί να μπει σε όλη την διαδικασία που αφορά την κοινωνική πρόνοια και το Υπουργείο Εργασίας κατά κύριο λόγο, να πιάσει δουλειά και να αρχίσει να εντάσσεται ομαλά στην Ελληνική κοινωνία.

Δυστυχώς η ΝΔ με πρόσφατη απαράδεκτη τροπολογία, μετέτρεψε το αναγκαίο χρονικό διάστημα της στήριξης αυτών που λαμβάνουν άσυλο, από τους έξι μήνες στον ένα μήνα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πρώτα έκλεισαν τα Βόρεια σύνορά μας και μετά υπεγράφη η συμφωνία Ευρωπαϊκής Ένωσης Τουρκίας. Βέβαια αυτή τη στιγμή, η εν λόγω συμφωνία επί της ουσίας είναι ανενεργή με υπαιτιότητα της Τουρκίας.

Αυτό λοιπόν που πρέπει να κάνουμε άμεσα είναι η σύγκλιση του συμβουλίου των πολιτικών αρχηγών των κομμάτων και ο καθορισμός μιας ενιαίας στρατηγικής .

Από την κα Μέρκελ και τους υπόλοιπους Ευρωπαίους ηγέτες πρέπει να ζητήσουμε την έκτακτη σύνοδο κορυφής που θα εγκαλέσει τον Ερντογάν για την συμπεριφορά και τις παράνομες πράξεις του απέναντι σε κατατρεγμένους και αδύναμους ανθρώπους και θα του επιβάλει οικονομικές και πολιτικές – διπλωματικές κυρώσεις.

Συγχρόνως θα πρέπει να ξεκινήσει η μετεγκατάσταση ανθρώπων από την Ελλάδα προς άλλες χώρες στη λογική ενός δίκαιου καταμερισμού.

Θα είναι όμως κυριολεκτικά στον αέρα όλα τα παραπάνω, αν δεν μεταφερθεί το 50% αυτών που είναι στα νησιά άμεσα στην ενδοχώρα και δεν καταπολεμηθεί και καταδικαστεί η δράση των ρατσιστικών ομάδων που πιστεύουν ότι μπορούν να πάρουν το νόμο στα χέρια τους.

Πρέπει να γίνει καθαρό ότι παρανομούν ασύστολα μια που η φύλαξη των συνόρων της πατρίδας μας βρίσκεται υπό την ευθύνη των Ενόπλων δυνάμεων…”, κατέληξε ο Δ. Βίτσας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More