Βαριά ήττα του Μπόρις Τζόνσον στη Βουλή – Σε τεντωμένο σκοινί η Βρετανία

Βαριά ήττα στη βουλή, την πρώτη του ως πρωθυπουργός της Βρετανίας, υπέστη ο Μπόρις Τζόνσον.

Μετά από μαραθώνια συνεδρίαση, οι βουλευτές με 328 ψήφους, έναντι 301 ψήφισαν υπέρ του να πάρουν οι ίδιοι τον έλεγχο του κοινοβουλίου, με σκοπό να καταφέρουν να περάσουν έναν νόμο που θα αποτρέπει ένα Brexit χωρίς συμφωνία, ο οποίος θα συζητηθεί αύριο Τετάρτη 4 Σεπτεμβρίου.

Αμέσως μετά την ανακοίνωση της απόφασης, ο Βρετανός πρωθυπουργός πήρε τον λόγο και επέμεινε ότι τόσο εκείνος, όσο και ο λαός της χώρας δεν θέλουν εκλογές. Ωστόσο, ξεκαθάρισε ότι ότι εφόσον αύριο, Τετάρτη, περάσει από το κοινοβούλιο το νομοσχέδιο που θα αναγκάζει τον πρωθυπουργό της χώρας να ζητήσει νέα παράταση, ο λαός θα πρέπει να αποφασίσει, με εκλογές, στις 14 Οκτωβρίου ποιος θα είναι αυτός που θα πάει στις Βρυξέλλες.

«Αν αυτός που πάει είναι ο Τζέρεμι Κόρμπιν, το μόνο που θα κάνει είναι να δώσει στην Ευρώπη αυτό που εκείνη θέλει» συμπλήρωσε ο Βρετανός πρωθυπουργός. Ωστόσο, αν πάει εκείνος θα επιστρέψει με συμφωνία, καταλήγει.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More