Βαρύ το κλίμα στους Βουλιαράτες, εξονυχιστικοί έλεγχοι στα σύνορα (VIDEO)

Παρουσία πλήθους κόσμου που ταξίδεψε από την Ελλάδα στην Αλβανία με λεωφορεία, αλλά και με ΙΧ αυτοκίνητα, θα τελεστεί στις 14:00 ώρα Ελλάδος η κηδεία του Κωνσταντίνου Κατσίφα στους Βουλιαράτες, με την παρουσία της αστυνομίας, περιμετρικά του χωριού, να είναι έντονη. Πληροφορίες κάνουν λόγο για περίπου 40 πούλμαν που έχουν ξεκινήσει από διάφορες πόλεις της Ελλάδας με προορισμό τους Βουλιαράτες.

Βουλιαράτες, Κατσίφας

Το κλίμα στο χωριό του 35χρονου είναι βαρύ, αλλά γενικά ήρεμο, με τη θλίψη να επικρατεί, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του CNN Greece στους Βουλιαράτες, Κώστας Πλιάκος.

Όπως έλεγαν οι άνθρωποι που ταξίδεψαν ως την Αλβανία για την κηδεία, το ταξίδι τους ήταν ομαλό, μέχρι τη στιγμή που πέρασαν τα σύνορα, οπότε και η αλβανική αστυνομία πραγματοποίησε αυστηρούς ελέγχους.

Σύμφωνα με τα όσα είπαν στον απεσταλμένο του CNN Greece, στο πλαίσιο των ελέγχων η αλβανική αστυνομία δεν επέτρεψε την είσοδο σε ένα λεωφορείο εξαιτίας κάποιων συμβόλων τα οποία θεώρησαν ότι δεν θα έπρεπε να μπουν στη χώρα τη συγκεκριμένη ημέρα.

Σε άλλο έλεγχο σε λεωφορείο οι αστυνομικοί της γειτονικής χώρας κατέβασαν έναν από τους επιβάτες και του απαγόρευσαν την είσοδο στην Αλβανία για 24 ώρες εξαιτίας ενός τατουάζ-συμβόλου που θεωρήθηκε «απαγορευμένο».

Έλεγχοι γίνονται και από την ελληνική αστυνομία στο Καλπάκι, με αστυνομικούς να μπαίνουν στα λεωφορεία και να απευθύνουν συστάσεις στους επιβάτες να μην έχουν πάνω τους σύμβολα ή σιδηρογροθιές, όπως χαρακτηριστικά έλεγαν στο CNN Greece.

Εξονυχιστικοί έλεγχοι γίνονται και στην Κακαβιά, όπου έχουν σταματήσει αρκετά λεωφορεία, ενώ σε απόσταση μιάμισης ώρας από τα σύνορα έχει σταματήσει λεωφορείο στο οποίο επιβαίνει η Κύπρια ευρωβουλευτής Ελένη Θεοχάρους.

Τα μέλη της ελληνικής κοινότητας στην Αλβανία ευελπιστούν όλα να κυλήσουν ομαλά, τονίζοντας πως δεν θέλουν εντάσεις και ακρότητες, ενώ κάποιοι εξέφρασαν φόβους για προβοκάτσια.

Πηγή: cnn.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More