Βασιλόπιτα!

Αξίζει να την δοκιμάσετε οπωσδήποτε αφού η γεύση της κουβαλάει όλο το… μεράκι της Μικράς Ασίας

Υλικά Συνταγής
2 φλ. ζάχαρη
1 φλ. βούτυρο
7 αυγά
1 φλ. γάλα
3 φλ. αλεύρι κοσκινισμένο
4 κ.γλ. κοφτά μπέικιν πάουντερ
1 φλ. αμυγδαλόψιχα σε σκόνη
2 βανίλιες
1/3 φλ. κονιάκ
2 πορτοκάλια (ξύσμα)

Εκτέλεση
Για τη μικρασιάτικη βασιλόπιτα, κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν. Χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να γίνουν κρέμα. Ρίχνουμε κάθε φορά ένα ένα τα αυγά, να τα απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε τις βανίλιες, το ξύσμα και το κονιάκ. Τέλος ρίχνουμε τη σκόνη αμυγδαλόψιχας.

Ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι εναλλάξ με το γάλα.

Βουτυρώνουμε καλά και στρώνουμε λαδόκολλα (για να ξεφορμάρουμε εύκολα) σε ένα ταψί 30 εκατοστών. Αδειάζουμε το μείγμα. Μπήγουμε το φλουρί.

Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 170°C στις αντιστάσεις για περίπου 1 ώρα και 10΄. Αφού ψηθεί, αχνίζουμε τη βασιλόπιτα.

πρόταση απο Fanis Kassoulas

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

Για να ξέρετε: Την 1η Μαΐου 2018 θα ενημερώσουμε την Πολιτική απορρήτου και τους Όρους χρήσης, ώστε να είναι πιο σαφείς και να καλύπτουν τη νέα νομοθεσία περί προστασίας του απορρήτου στην Ευρώπη. Επιλέξτε Αποδοχή για να μας ενημερώσετε ότι συμφωνείτε με τις αλλαγές. Μάθετε περισσότερα.

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο