Γαλλία: Στους δρόμους γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι κατά της μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού

Γιατροί, δικηγόροι και πιλότοι διαδήλωσαν στο Παρίσι, κατά των συνταξιοδοτικών μεταρρυθμίσεων που προωθεί ο πρόεδρος της Γαλλίας, Εμανουέλ Μακρόν.

Οι δικηγόροι βγήκαν στους δρόμους με τις μαύρες τηβέννους τους, οι γιατροί με τις λευκές ρόμπες τους και οι πιλότοι με τις στολές των αεροπορικών εταιρειών στις οποίες εργάζονται. Η κυβέρνηση παρουσίασε μεταρρύθμιση με την οποία θα συγχωνεύσει τα 42 διαφορετικά συνταξιοδοτικά καθεστώτα της Γαλλίας σε ένα ενιαίο σύστημα. Ο Μακρόν υποστηρίζει ότι αυτό θα είναι πιο δίκαιο, αλλά επαγγελματικοί κλάδοι ανταπαντούν ότι θα βγουν ζημιωμένοι.

Οι διαδηλωτές σφύριζαν και κρατούσαν πλακάτ, ζητώντας από τη γαλλική κυβέρνηση να αφήσει ήσυχα τα ταμεία τους. «Σήμερα η κυβέρνηση θα έπρεπε στην πραγματικότητα να μας ρωτάει “Πώς καταφέρατε το ταμείο σας να βρίσκεται σε τόσο καλή οικονομική κατάσταση;”, αντί να προσπαθούν να το πάρουν από εμάς χωρίς οποιονδήποτε διάλογο», δήλωσε ο Τιερί Οριόλ, κυβερνήτης της Air France, που ήταν ανάμεσα στους διαδηλωτές.

Την προηγούμενη εβδομάδα είχε παραλύσει το Παρίσι όταν κατέβηκαν σε απεργία οι εργαζόμενοι στις δημόσιες συγκοινωνίες της γαλλικής πρωτεύουσας, διαμαρτυρόμενοι για τα σχέδια μεταρρύθμισης του συνταξιοδοτικού συστήματος.

Πηγή: iefimerida.gr

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More