Γεωργιάδης: Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει για τη στήριξη των επιχειρήσεων

«Κάναμε ό,τι ήταν δυνατό να γίνει», υποστήριξε ο Αδωνις Γεωργιάδης αναφορικά με την οικονομική στήριξη των επιχειρήσεων.

Μιλώντας στο Mega, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων σημείωσε ότι η κυβέρνηση έκανε ό, τι καλύτερο μπορούσε για τη στήριξη των επιχειρήσεων και πρόσθεσε: «Το κράτος έχει φθάσει στα όρια των αντοχών του. Η χώρα έχει προχωρήσει σε γιγαντιαίες μεταβιβάσεις προς τις επιχειρήσεις και τους εργαζομένους για να κρατήσουμε όρθια την οικονομία».

Αναφερόμενος στην επιστρεπτέα προκαταβολή, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι έχουν πληρωθεί μέχρι στιγμής 650 εκατομμύρια ευρώ σημειώνοντας ότι σήμερα θα πληρωθούν οι τελευταίες 6.500 επιχειρήσεις και υπογράμμισε ότι την 1η Ιουνίου ξεκινά νέος γύρος.

Κληθείς να σχολιάσει ότι οι εργαζόμενοι θα έχουν απώλειες στα εισοδήματά τους αν μπουν σε εκ περιτροπής απασχόληση, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι απώλειες θα έχουν τόσο οι εργαζόμενοι όσο και οι επιχειρήσεις που έχασαν τζίρο, αλλά και το κράτος που έχασε έσοδα, οι ιδιοκτήτες ακινήτων που έχασαν έσοδα.

Στην κρίση θα χάσουμε όλοι από λίγο

«Στην κρίση αυτή όλοι θα χάσουμε από λίγο» είπε ο κ. Γεωργιάδης. «Το μείζον που προσπαθεί η κυβέρνηση είναι να χάσουμε δίκαια όλοι από λίγο» πρόσθεσε.

Ο υπουργός Ανάπτυξης σημείωσε ότι ο χώρος του πολιτισμού θα είναι από αυτούς που θα πληγούν περισσότερο καθώς δύσκολα θα πάει κάποιος σε ένα κλειστό θέατρο, ενώ ταυτόχρονα, χάθηκε, όπως είπε και η καλή περίοδος των προηγούμενων μηνών.

Τέλος, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι η κυβέρνηση προσπαθεί να βρει λύσεις για τα καταστήματα εστίασης με εσωτερικούς χώρους: «Αυτό που συζητάμε αυτήν την περίοδο με τους ειδικούς είναι τα πρωτόκολλα ασφαλείας, τα οποία θα πρέπει να τηρούνται σε τέτοιες περιπτώσεις» είπε.

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More