Γεωργιάδης: Ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές είναι 3,5 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ

Την εκτίμηση ότι την επόμενη μέρα των Ευρωεκλογών «θα βρισκόμαστε σε μια νέα πολιτική πραγματικότητα» εξέφρασε ο αντιπρόεδρος της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης.

Ο κ. Γεωργιάδης, μιλώντας στον Ρ/Σ News 24/7, υποστήριξε ότι ο πήχης της ΝΔ για τις ευρωεκλογές είναι «στις 3,5 μονάδες διαφορά από τον ΣΥΡΙΖΑ», προσθέτοντας ότι «υπάρχει ρεύμα “φύγετε” το οποίο θα εκφραστεί στην κάλπη».

Συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ τόνισε ότι «στις ευρωεκλογές του 2014 ο κ. Τσίπρας είπε 25 ψηφίζουμε 26 φεύγουν. Ο ΣΥΡΙΖΑ πήρε 26% και ο πήχης είναι αυτός που έβαλε ο κ. Τσίπρας, οτιδήποτε πάνω από 26% με 3,5 μονάδες διαφορά από το δεύτερο κόμμα. Στις εθνικές εκλογές η διαφορά ήταν διπλάσια από τις ευρωεκλογές, έτσι θα γίνει και τώρα. Το σύνθημά μας είναι στις 26 ψηφίζουμε στις 27 φεύγουν» είπε εμφατικά ο κ. Γεωργιάδης.

«Ο Ορμπαν μου θυμίζει τον Τσίπρα»

Σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ, ερωτηθείς για τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Βίκτορ Ορμπαν ο Άδωνις Γεωργιάδης δήλωσε: «Με ενοχλούν οι παρεμβάσεις του στη Δικαιοσύνη. Μου θυμίζει τον Τσίπρα».

Στη συνέχεια, ο αντιπρόεδρος της ΝΔ ρωτήθηκε για τις δηλώσεις Βέμπερ περί της ενταξιακής πορείας της Τουρκίας και απάντησε ως εξής:

«Η πορεία της Τουρκίας προς την ΕΕ έχει τελειώσει. Εμείς στην Ελλάδα προσπαθούμε να μη το φωνάζουμε. Κάποιου είδους ειδική σχέση με την Τουρκία ασφαλώς και θα υπάρχει».

Περί Novartis

Η συζήτηση, αμέσως μετά, πέρασε στην υπόθεση Novartis με τον Αδωνι Γεωργιάδη να αναφέρει:

«Δεν έχω κάνει αίτημα εξαίρεσης της κυρίας Τουλουπάκη. Σημειώνω όμως ότι έχει παραιτηθεί δύο φορές ο εποπτεύων εισαγγελέας, οι καταγγελίες Αγγελή εναντίον Τουλουπάκη παραμένουν ένα ανοιχτό ζήτημα. Δεν διανοούμαι ότι υπάρχει εισαγγελέας που θα παραβιάσει το Σύνταγμα, το άρθρο 86 που στην παρ. 5 δηλώνει πως ένας υπουργός μπορεί να παραιτηθεί από την παραγραφή. Αυτό δεν αρέσει στον ΣΥΡΙΖΑ γιατί είναι δημόσια διαδικασία. Ζητάω προκαταρκτική και αν υπάρξουν επαρκείς ενδείξεις, θα παραπεμφθώ στο ειδικό δικαστήριο. Εάν κληθώ για το αδίκημα της παθητικής δωροδοκίας θα καταθέσω μήνυση εναντίον της κυρίας Τουλουπάκη. Δεν πιστεύω πως υπάρχει επίορκος εισαγγελέας. Εάν δεν βρήκε λεφτά πρέπει να πάει την υπόθεση στο αρχείο».

Ο κ. Γεωργιάδης συμπλήρωσε ακόμα ότι ως ΝΔ «θα ψάξουμε όλη την περίοδο Τσίπρα […] Η αίσθησή μου είναι ότι θα βρούμε… Έχουμε εισαγγελική δίωξη 20 προσώπων για το Μάτι. Όταν θα έρθει ο φάκελος στη Βουλή, θα πρέπει να ψαχτεί. Εάν κάνουν στην παρούσα Βουλή προκαταρκτική για το Μάτι και δεν παραπέμψουν υπουργούς, τότε καίγεται η προκαταρκτική».

Οι νέες ρυθμίσεις για το φάρμακο

Ερωτηθείς για τις ενέργειες της κυβέρνησης σε ό,τι αφορά το ζήτημα των φαρμάκων, ο κ. Γεωργιάδης χαρακτήρισε εντυπωσιακή τη στάση της κυβέρνησης, τονίζοντας ότι«αφού επί δύο χρόνια μας κατηγορούν για τη Novartis, ο κ. Ξανθός παραδέχεται στη Βουλή ότι εκβιάζουν οι φαρμακοβιομηχανίες και γι’ αυτό γίνονται αυξήσεις στα φτηνά φάρμακα. Στα μη συνταγογραφούμενα φάρμακα άφησαν την αγορά ανεξέλεγκτη με αποτέλεσμα η ασπιρίνη να έχει πάει από το 1,80 στο 3,41» προσέθεσε.

Τέλος σχολιάζοντας τα λεγόμενα του Νίκου Δένδια, ο Άδωνις Γεωργιάδης σημείωσε:

«Ο κ. Δένδιας έχει πέσει θύμα των τίτλων. Πράγματι, έχουμε διαφορά απόψεων και διαφορά ύφους. Είμαστε μια μεγάλη παράταξη όπου μπορούμε να συμφωνούμε στα μείζονα και να διαφωνούμε στα ελάσσονα. Ένα κόμμα είναι μια ορχήστρα και ο αρχηγός είναι ο μαέστρος. Ο ψηφοφόρος μπορεί να επιλέξει ανάμεσα στο ύφος comme il faut Δένδια-Χατζηδάκη και στο δικό μου ύφος».

Μπορεί να σας ενδιαφέρει

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More